algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
16°

Capellans: perill d'extinció

Si els homes i les dones estiguéssim en perill d’extinció, tindrien molt de sentit les prevencions de l’Església. El lector d’aquesta nota ja estarà cansat de veure l’anunci que els capellans han començat a difondre, on es veu un nadó preciós vora d’un cadell de linx. Sobre l’animal, unes lletres afirmen: "Animal protegit"; vora l’infantó es diu: "I jo: ¿qui protegeix la meva vida?". Les sotanes s’oposen a l’avortament, s’han rebel·lat contra l’ampliació de supòsits que preveu la nova llei estatal; és llavors quan a la tropa capellanesca no se li acut altra cosa que aquesta campanya vulgar, demagògica i falsa. ¿Qui protegeix la dona embarassada, però? L’anunci hauria de confrontar una fèmina encinta amb una d’aquestes bestioles –però ibèriques i no boreals, perquè l’agència de publicitat a qui s’ha encarregat la campanya no ha tingut ni la santa correcció d’usar una imatge del linx del país sinó d’un altre que no està en perill d’extinció, bèstia de les felices estepes russes.

L’Església tanmateix no creu en la santedat de la vida: el catecisme que el mateix Ratzinger va contribuir a redactar no s’oposa a la pena de mort. La seva pretesa defensa de la vida també s’avé malament amb la seva croada contra el condó, el qual hauria fet alguna cosa contra la sida a l’Àfrica, malaltia que allà pateixen a hores d’ara 40 milions de persones. ¿Hi ha millor manera, per altra banda, d’abaixar la xifra d’avortaments que no sigui contribuir a difondre els mètodes anticonceptius? A més, si tant creuen en la necessitat de procrear a qualsevol preu: ¿Per què ells mateixos no engendren la seva pròpia progènie? ¿No volen més vida? Doncs que en facin: monges embarassades, capellans pares de família: "Creixeu i multipliqueu-vos…".

I si tant respecten la vida: ¿Per què ha aixecat el papa Benet l’excomunicació dels bisbes ultraconservadors, entre les files dels quals hi trobem el negacionista Richard Williamson, que encara és hora que condemni l’Holocaust, la gran carnisseria humana? El teòleg Hans Küng –una de les ments més preclares del panorama intel·lectual contemporani, company d’estudis i ara rival de Ratzinger, qui qualifica "d’inquisidor retrògrad"– ha estat aquests darrers dies per Espanya, presentant les seves memòries de dissident catòlic: Veritat controvertida. D’elles n’extrec aquesta frase: "Després del Concili Vaticà II, l’exemple paradigmàtic d’error del magisteri és la condemna de les pràctiques anticonceptives, que desencadena una gran oposició al món sencer i, en certes ocasions, fins i tot exposa el papa al ridícul. ¿Com imposarà ell, un baró celibatari, la seva autoritat en una qüestió d’importància existencial, on tot home i tota dona es considera més competent que el Sant Pare?".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per caterina, fa mes de 15 anys
"De totes les aberracions sexuals la més singular tal vegada és la castedat." (Remy de Gourmont)
Valoració:2menosmas
Per jose, fa mes de 15 anys
Lo que dice la Iglesia es que se folle con responsabilidad, y con una sóla persona, con la que debemos estar casados. Si por ejemplo no se está de acuerdo con eso, pues ya está.
Valoració:-2menosmas
Per Regomira, fa mes de 15 anys
Abstinència m´has dit!
Valoració:1menosmas
Per Regomira, fa mes de 15 anys
Per què no cedeixen els seus locals al poble i deixen de fer el ridícul vestits amb faldetes i randes, fent sermons de beneitura estantissa.O no veuen que ja ningu no els respecta més que quatre beates que van fortes i no volen amollar es mac de sa vida si no s´asseguren plaça al món celestial. Padre porqué no intercede y me la mete.
Valoració:3menosmas
Per Joan de Ballàfia, fa mes de 15 anys
Allò que vol sa retrògrada Església (és un epítet) és que sa gent no boixi ni es masturbi i que, per tant, no alliberi tensions i siga més agressiva i no puga entendre's per tant entre ella per a anar contra es poderosos que la ultratgen
Valoració:3menosmas
Per granot, fa mes de 15 anys
Els capellans i les monjes haurien de poder casar-se i formar una familia. I pens que el papa hauria de tractar altres problemes com ara la pobresa i deixar d'oposar-se als preservatius.
Valoració:6menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 15 anys
És una llàstima que no se'n recordassin mai del dret a la vida, quan el seu amic Franco, a qui treien davall un dosser, eliminava gent sense cap mania.
Valoració:9menosmas
Per passionaria, fa mes de 15 anys
SI AL DERECHO A LA VIDA, SI A LOS DERECHOS DEL NO NACIDO, SI A LA PROTECCION DE LA MUJER EMBARAZA Y NO ROTUNDO AL ABORTO Y A LAS PATRAÑAS FEMINIPROGRES.
Valoració:-6menosmas
Per Veure- hi clar!, fa mes de 15 anys
Per què no demanen responsabilitats als mascles que embarassen i deixen que la dona se les arrgli com pugui? Que no tenen responsabilitat ells? L´Església és masclista. Què defensà mai la vida amb Franco? Que la defensa ara? No. Defensa els collons!
Valoració:1menosmas
Per Xesca, fa mes de 15 anys
Molt bo l'article i les referències citades.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente