algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
21°

El bou espanyol a The Economist

Les injúries que publicava The Economist eren majúscules. Gairebé tan grans com les que s’amollen irades a les tertúlies de la televisió autonòmica de Madrid. En un programa de zapping veig fragments reproduïts d’aquests agres improperis: vertaderament esfereeixen. Una senyora embalada, molt mudada i amb suposat prestigi de periodista (una tal San Sebastián) brama que a Catalunya els alumnes que demanen anar al lavabo en castellà són ignorats pels professors i mestres que han d’autoritzar-los sortir de l’aula.

Si parles castellà, a Catalunya t’has de pixar als pantalons! Històries patètiques i grotesques, molt malintencionades, narrades un i un altre cop amb la finalitat d’estigmatitzar-nos. Un senyor poc respectable (Goebbels) deia que una mentida repetida mil vegades arriba a assolir un estatus de veritat incontestable. Els historiadors ens narren que a l’Alemanya nazi corrien les mateixes històries apòcrifes sobre els jueus. Els quals, atonyinats, també eren vistos no com a víctimes, sinó com a agents provocadors de la situació deplorable de l’economia alemanya dels anys trenta. Sempre es repeteixen les mateixes fórmules quan del que es tracta és d’anul·lar les minories.

Tot això, a la llarga, crea realitats paral·leles, que arriben a difondre’s a l’estranger. El que va publicar The Economist n’és l’exemple més recent, però tots recordem que va dir la premsa alemanya, també amb tota la malícia, de la presència catalana a la Fira de Frankfurt. El senyor Reid qualifica Jordi Pujol de cacic després que li hagi dit a l’orella el novel·lista Muñoz Molina –aquest un altre savi com la San Sebastián–: un andalús amb paga de govern a Nova York i que parla sense saber què diu, a partir de la desinformació més obtusa o de la ignorància més injustificada.

La publicació anglesa, a més, es posa a favor del Manifiesto, el document enverinat que tant ens ha enfeinat aquest estiu amb les seves pomposes hipocresies de cosmopolitisme assassí. En fi, que tot això és ben desagradable. Només m’agrada una cosa de la publicació: la portada amb el toro espanyol, capficat i amb la banya trencada. Pot ser que ara, una mica esbravat per la crisi del totxo, una vegada diluïda l’envestida (estem ja en el segle XXI!), faci el favor de voler entendre la realitat d’aquest país nostre, tanmateix tan fàcil de comprendre –digui el que digui el Tribunal Constitucional.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Antònia, fa mes de 13 anys

PEP, és clar que els mallorquins som catalans!!!!!El mallorquí és un dialecte, de la llengua catalana, m'estranya el teu comentari, ja que es veu que ets una persona culta. SOM GERMANS, VISCA LA GERMANOR...Per cert, METGES I RESTA DE PERSONAL SANITARI..A APRENDRE CATALÀ!
Valoració:0menosmas
Per Antònia, fa mes de 13 anys

COM ES QUE NO LLEVAU EL COMENTARI OFENSIU DE JOFRE? ÉS QUE EL SEU COMENTARI COMENÇA DIRECTAMENT AMB UN INSULT!!! Jofreeee, fes-t'ho mirar, anar amb aquesta agressivitat pel món no és bo, ni per la teva salut, mental sobretot, ni per la bona imatge de la teva persona, hem d'aprendre a controlar-nos...MALLORQUINS I CATALANS, CATALANS I MALLORQUINS...TOTS SOM GERMANS!!!!!! o un andalús no parla castella?? tantes mostres d'incultura emprenyen ja!
Valoració:0menosmas
Per Calbarro de UPyD, fa mes de 13 anys
Catalunya, en plan nazi

UPyD realiza una parodia de 'Casablanca' ambientándola en Cataluña

http://politica.e-noticies.es/catalunya-en-plan-nazi-23116.html
Valoració:-1menosmas
Per Sofrit, fa mes de 13 anys
que borrin al jofre collons de merdes de moderadors
Valoració:1menosmas
Per Solleric, fa mes de 13 anys
Per una vegada estare d'acord amb els espanyolistes au, la qüestio es parlar una llengua important amb molt de mil·lions de parlants, ido ja ho sabeu "españolitos" a aprendre xinés tots que és la més parlada i a la merda el vostre espanyol... la gent com jo que estima la terra seguira parlant la seva llengua minoritaria, i varies més com ara i no com vosaltres que sou uns monolingües (probablament per incapacitat mental, on no n'hi ha que no en cerquin), la vostra patetica defensa de les "grans" llengües acabarà no amb la nostra (digauli mallorqui, català o el que volgueu... em refereixo a la que es parla de Mallorca a l'Alguer com diu la canço) sino amb el vostre estimat "español" i sino temps al temps... mirau a Sudamerica, tan aviat com poden canvien cap a l'angles en detriment de l'espanyol, al cap i a la fi s'ajusten a la teoria dels del manifiesto ja que l'angles el parla més gent que el castella.

Seguiu fent manifiestos i parides varies, que duis 300 anys intentant exterminar la nostra llengua i nomès heu aconseguit que quatre curtets es dediquin a protestar perque aqui xerram mallorqui i no catala, jo a canostra xerr solleric molt poc semblant a la cosa llongueta que xerren els defensors del mallorquin-español. La nostra llengua és viva i aixi seguirà, ja veurem la vostra, de cada dia més maltractada per el jovent (monolingüe), cap a la tomba anau... tranquils que els catalanoparlants som bona gent i ja durem flors al lloc on quedi enterrada la llengua espanyola substituida per l'angles o el xinès... una pena que no sigui la tercera més parlada i no la "number one"
Valoració:5menosmas
Per SOFRIT, fa mes de 13 anys
es vergonyos que en un diari com aquest se deixi insultar a la nostra llengua , a les persones i a la nostra terra.
Valoració:2menosmas
Per SOFRIT, fa mes de 13 anys
DEMAN QUE S'ESBORRI EL COMENTARI INSULTIU DE'N JOFRE QUE ENS DIU PUTES CATALANISTES DE MERDA. gRÀCIES, PERÒ A EL BLOG DE LLADONET PER MENYS HAN ESBORRAT BASTANT DE COMENTARIS AL BLOG DE FORMA INJUSTA. AIXO QUE ES?
Valoració:2menosmas
Per Carmen, fa mes de 13 anys
No se equivoque pessoita, lo decía por esto

http://www.cope.es/20-11-08--un_presentador_tv3_admite_que_castellano_esta_discriminado_cataluna,20885,noticia_ampliada

Que le aproveche
Valoració:-9menosmas
Per Pessoa, fa mes de 13 anys
Por, de què? Vostè perd els papers... Açò de reconèixer-ho un mateix ho diuen dels alcohòlics... Quines coses, Carmen. Mai no ho hauria dit!
Valoració:1menosmas
Per català de mallorca, fa mes de 13 anys
Tu saps Carmen el que seria Espanya sense Catalunya? jo t'ho dirë: UNA MERDA i és per això que els espanyols no poden ni volen prescindir de Catalunya. Els espanyols només saben fer el que han fet sempre, xupar de la mamella.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente