nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Qüestió de temps

El Govern Antich ha de prendre una decisió difícil sobre si ha de prosseguir la construcció d'un nou hospital a Son Espases o ha de paralitzar les obres i escometre l'antic projecte de modernització de Son Dureta. La decisió és difícil perquè aturar Son Espases suposa el risc d'afrontar enormes indemnitzacions i, també, perquè es retardaria qualsevol solució a la demanda d'una assistència pública de més qualitat. Tot plegat palesa l'enorme dificultat dels gestors públics d'actuar de manera conjunta, ni tan sols quan es tracta de protegir un bé tan preuat com la salut dels ciutadans.

Les instal·lacions de l'hospital de Son Dureta fa molt de temps que es deixaren de la mà de Déu. L'edifici ha quedat obsolet per manca d'inversions que el modernitzassin, i així els malalts són obligats a conviure amb els tècnics sanitaris. També resulta difícil d'entendre que el nou Son Llàtzer no funcioni a ple rendiment i que algunes parts continuïn tancades.

En una de les decisions més discutibles del seu mandat, l'expresident Jaume Matas inicià un expedient per construir un nou centre a la finca rústica de Son Espases. Els darrers quatre anys s'han perdut entre la recerca, la compra del solar, el concurs i l'adjudicació per construir un futur hospital, quan sobre la taula d'aquell Govern hi havia un projecte de rehabilitació integral de Son Dureta.

Ara, l'executiu que presideix Francesc Antich no sap ben bé què ha de fer, i això que l'únic argument que hauria de sospesar és inaugurar, tan aviat com sigui possible, unes instal·lacions de qualitat que garanteixin l'assistència a una població que creix a ritmes vertiginosos a causa de la immigració.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.