algo de nubes
  • Màx: 11.99°
  • Mín: 7.77°
11°

Un canvi poc traumàtic

Resulta obvi, però el 27 de maig deixarà la batlia de Campanet en mans d'algú menor de 30 anys. La majoria absoluta del PSOE resulta impensable i aquest partit només podria governar amb el PSM, a no ser que es plantegi un rocambolesc pacte amb els populars. El PSOE pot pujar pel desgast del PSM i per la feina, casa per casa, que duu a terme Amengual des de fa mesos. Tot i així, no sembla que els socialistes tinguin prou força per passar de dos a quatre regidors.

Per altra banda, el PP, especialment arran de la polèmica de l'autovia fins a sa Pobla i les expropiacions, ha jugat massa fort per afegir nous votants que el converteixi en una alternativa de govern no sotmesa a pactes. Un PP més moderat podria haver posat més nerviós un PSM sense Aguiló, però a Campanet no ha estat així. La crispació nacionalistes-populars crea un vot fidel però no sembla el camí més indicat per convertir-se en l'alternativa.

Amb aquest panorama, la majoria nacionalista no perilla tot i la partida d'Aguiló. Alguns, fins i tot, troben que Morell és més simpàtic que l'actual batle i el canvi d'una persona a l'altra no ha estat traumàtic. La successió es prepara des de fa anys i, a Morell, no li ve grossa la cadira de batle després de vuit anys com a regidor de l'equip de govern.

Una de les sorpreses que podrien deixar les eleccions seria l'entrada a l'Ajuntament de la regidora d'Unió Mallorquina. Sense gaire sort als darrers comicis, aquesta força nacionalista presenta una al·lota jove i preparada, Margalida Tortella, que si sap fer bona feina, podria entrar a l'Ajuntament. L'obtenció d'un sol regidor per part d'UM també podria ser determinant en cas que el desgast del PSM es reflecteixi a les urnes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.