algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Il·limitats recursos per si la fe no basta

Deixaré l'avaluació del contingut de la campanya Complit! dePP de Balears per als seus votants. No dubt que n'hi haurà capaços de creure's que l'aigua ja no és un problema, que el turisme s'ha recuperat, que s'ha triplicat l'espai protegit i la resta de missatges elaborats per un bon equip de publicistes. Bo, sí senyor, i coneixedor de les tres premisses bàsiques de l'ofici: saber què vol el client, a quin públic es destina el missatge i, convé no oblidar-ho, amb quants recursos econòmics compta. Seria senzill dir que el PP vol guanyar les eleccions, que per això s'adreça al seu possible votant i que té una disposició quasi il·limitada de doblers; dels quals la Sindicatura de Comptes en sabrà una part, l'altra anirà a canvi de favors futurs i la resta pels favors passats. Però amb això no basta perquè, a més, s'ha vist amb la necessitat de contrarestar el missatge de l'oposició: gran novetat d'aquesta convocatòria quan, fins ara, eren ells els que dictaven els temes i marcaven els temps. Per aquest motiu la propaganda multiplica els missatges, un per a cada una de les acusacions més recurrents de l'oposició, excepte la de corrupció generalitzada i enriquiment inexplicable. Aquesta es pretén anul·lar per allò que d'antuvi ha estat un recurs a l'abast dels mestres de la comunicació: la fe.

l l l
Cregui'm quan li dic que hi ha armes de destrucció massiva a Iraq, digué el president Aznar quan cercava per la fe el suport que les evidències li negaven. I li funcionà. Els seus, aquells que des d'aquí aplaudiren l'acte d'aznariana fe, ara surten a la recerca de fe matista capaç de diluir els caramulls de paperassa judicial que fa evident la corrupció que els afecta o els dubtes més que raonables sobre propietats immobiliàries superiors als sous amb què teòricament es paguen. Pensen que els funcionarà. Fins i tot s'atreveixen a enviar fulletons a les cases on es convoca la ciutadania amb el missatge surrealista de «vine a compartir la il·lusió de Jaume Matas i Catalina Cirer per Palma» perquè tenen la seguretat que hi ha una fe que no necessita rigor ni l'afecta la memòria.

l l l
Però, per si un cas, a més dels recursos il·limitats del partit han decidit fer ús dels recursos públics, que ells han demostrat ser més il·limitats encara. Un exemple tan absurd com demostratiu: la dessaladora de Palma, aquella que s'inaugurà en la legislatura 96/99, ha canviat per tercera vegada la seva façana per poder servir als interessos propagandístics dels que comanden. Primer, el rètol era en castellà. Després, en català. I ara, s'acompanya d'un desproporcionat escut del Govern de les Illes Balears. Casualment, aquest escut que supera en mida i il·luminació el que indicava de quina instal·lació es tractava, s'ha muntat en el moment en què podia servir per a imatge d'una tanca de la campanya preelectoral pepera. També, si clicau Jaume Matas en la pàgina de youtube.com vos apareixerà tota la sèrie de vídeos electorals, col·locats allà per qui signa ppbalears, i un caramull d'altres que, penjats a la xarxa per qui signa hemcomplit, són anuncis institucionals de l'Estatut, del gasoducte, dels serveis socials...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.