Aprofit l'oportunitat de manifestar el meu malestar comès cap al meu col·lectiu i per extrensió cap a la meva persona, pels responsables del Calendari dels Bombers de Palma. Com a infermera (terme genèric que engloba tota la professió) no puc més que mostrar la meva indignació pel missatge «subliminar» llançat per un col·lectiu que, fins avui, era digne de la meva consideració. Sembla increïble la «bestiesa» comesa pels responsables del mateix i de la corporació local en permetre aquesta agressió. En una època en què la violència de gènere, la lluita contra els estereotips i actituds sexistes són el cavall de batalla i prioritat de nombroses organitzacions, resulta curiosa aquesta «errada».
Potser desconeixin el percentatge d'agressions que es produeixen als hospitals, el tracte vexatori i esteriotipat d'alguns dels usuaris, les condicions precàries d'infradotació de recursos humans i materials que en el dia a dia les infermeres pateixen i que tanmateix superen amb el seu gran esforç personal assumint funcions i horaris molt més allà de l'exigible. Potser els conceptes de professió, altruisme, respecte, estudi, sacrifici, conciliació de la vida familiar, superació, filantropia siguin meritoris només d'algunes professions, entre les quals, sens dubte, es troba la d'infermeria.
Considero que no és inútil defensar la dignitat i el dret a l'honor de qui dia a dia aconsegueix que el sistema sanitari funcioni com ho fa i se situï entre els deu millors del món.
També resulta del tot incoherent que la suposada acció altruista sigui per finançar-se a ells mateixos (Bombers Sense Fronterrs i la Fundació Campaner) i que per a tan lloables finalitats es trepitgin tants principis ètics, morals i legals fonamentals.
Igualment és incoherent la «disculpa», quan els responsables del despropòsit asseguren que «no es pensa retirar la fotografia».
Esper que per part de tots els responsables competents es depurin responsabilitats i es restitueixi la imatge de la professió.
Juan Gómez Salgado. Palma.