algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Direcció General de Propaganda

Només fa un parell de mesos que va entrar en funcionament l'autovia de Llucmajor i el Govern ja ha començat les maniobres per aconseguir el seu perllongament, de moment fins a Campos.

És evident que, malgrat hi hagin renunciat aquesta legislatura pel compromís adquirit amb la batlessa de Felanitx, que va guanyar gràcies a la seva promesa que no passaria cap autopista pel seu terme municipal, l'executiu de Jaume Matas no ha renunciat al vell projecte de Verger i Lesenne de connectar Palma i Manacor amb una via ràpida que passi per Llucmajor, Campos i Felanitx. De fet, el que s'ha construït fins ara no és més que el primer tram d'aquesta macro autopista. Tanmateix el Partit Popular va copsar que per ara no podia anar més enllà sense un cost electoral considerable. El primer Govern de Jaume Matas, quan ho va provar, es va trobar amb una oposició més que considerable, especialment a Campos i Felanitx, on va perdre un nombre considerable de vots. Les dues plataformes en contra de l'autopista, amb coordinació amb les de Llucmajor i Manacor, protagonitzaren un munt d'actes de protesta contra aquest projecte faraònic. S'arreplegaren moltíssimes signatures i s'aconseguí que ambdós ajuntaments aprovassin sengles mocions de rebuig a l'autopista.

La batlessa de Felanitx ara ni piula sobre el tema, supòs que intenta nedar i guardar la roba, no fer enfadar els seus votants, però tampoc no deixar en evidència els seus caps. Però el de Campos, prescindint de l'opinió expressada pel ple i mai no rectificada, ja ha declarat en diverses ocasions el seu orgull pel desenvolupament mastodòntic i desmesurat que pateix accelaradament el seu municipi i ho ha atribuït a la bondat de l'autopista que acosta Campos a Palma i, per tant, possibilita que gent de la capital s'hi instal·li i l'utilitzi com a dormitori. L'objectiu és potenciar el creixement urbanístic i inflar les butxaques dels promotors. Després, ja veurem com ens arreglam per oferir els serveis bàsics a tota aquesta gent. I si canvia la fesomia del poble, és igual.

No fa gaire dies que e Diari de Balears es feia ressò d'un comunicat del Govern on informava de l'increment del trànsit a la carretera LlucmajorCampos. Un increment, per cert, totalment induït per la construcció de l'autopista, que atreu una major circulació.

La meva opinió és que totes aquestes declaracions formen part d'una estratègia ben pensada. Es tracta d'anar filtrant notícies sobre els avantatges de l'autopista, per una part, i la seva necessitat per absorbir l'augment de trànsit, per l'altra. L'objectiu és, a poc a poc, anar fent creure a la gent que no queda més remei que fer-la, que és una necessitat imperiosa. Volen anar minvant la resistència dels campaners i felanitxers i fer-los baratar de parer.

És un recurs que intenta manipular l'opinió pública, que em recorda el Ministeri de la Propaganda que feren servir distints règims dictatorials europeus del segle passat que es dedicaven a encaminar el pensament dels seus ciutadans cap a on més els interessava. Tal vegada qualsevol dia d'aquests s'anunciarà que Jaume Matas acaba de crear la Direcció General de la Propaganda. O tal vegada ja existeix i no ho diuen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.