algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

El parc central continua essent possible

Estic convençuda que el parc central sobre les vies del tren és tan necessari i possible, que veurà la llum a la nostra ciutat.

Ara l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma vol fer-nos creure que la seva intenció de construir una carretera, en lloc d'un parc, és definitiva. Però sabem que quan ells vulguin poden tirar enrere aquesta decisió. L'oportunitat de crear un nou parc a Palma, on ara s'estan soterrant les vies, és imprescindible per introduir una millora substancial a la vida urbana.

Després d'un cap de setamana de lectura de diaris, veig que a tots ells hi ha qualque cridada a la raó sobre la necessitat de reduir la contaminació, lluitar contra el canvi climàtic, peatonitzar carrers a les ciutats, disminuir el trànsit privat i fer tornar el tramvia.

S'equivoquen els governants que cauen sempre en els mateixos erros i ens perjudiquen a tots. El que és modern, no per moda sinó per evolució i responsabilitat, és reduir el nombre de cotxes que circulen per les nostres ciutats. Vegin com ho fan a Londres, Barcelona o Oviedo, per posar tres exemples molt coneguts. O a moltes ciutats europees on el transport públic ens duu desenes d'anys d'avantatge. A Palma s'ha retrocedit tant! El tramvia que abans circulava pels nostres carrers era una solució adaptada a la seva època i al nombre d'habitants del moment. I ara, el tramvia també seria una solució òptima per a les comunicacions internes de Palma i d'aquesta amb l'extraradi.

Qui governa l'Ajuntament de Palma tenia al seu programa electoral la creació del parc central, un total de gairebé tres quilòmetres de parc lineal. També el compromís d'implantació del tramvia. Manquen arbres i sobren cotxes. Per favor, s'ho prenguin seriosament. Som a temps de guanyar el parc sobre les vies.

Àngels Fermoselle Paterna. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.