algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

Munar i la llengua

L'actitud freda del PP en matèria de normalització lingüística està fent un gran favor a Unió Mallorquina. Munar i la seva gent poden així fer-se forts en un espai electoral que li garanteixen el suficient suport per mantenir-se com a frontissa de la política illenca. Mentre els populars desdibuixen els premis Ciutat de Palma introduint premis en castellà, Munar llança uns superguardons que acabaran de prestigiar la seva Diada del 12 de setembre. Totes les passes que faci a partir d'ara en matèria de normalització, i tenint en comte que l'esquerra no governa, passen a formar part de l'actiu d'UM. I aquesta és una manera intel·ligent de penetrar en diferents sectors professionals i empresarials cada cop més sensibles envers el fet lingüístic perquè han entès que aquest fet diferencial dóna categoria als que l'assumeixen i el defensen.

També l'esquerra hauria de carregar més les tintes en aquesta qüestió. Tant a l'escola com al carrer, la praxis del PP en matèria de normalització lingüística és del tot insuficient per aspirar a aconseguir una bona integració de l'allau migratòria arribada en els darrers lustres. Per què l'esquerra no fa bandera d'això i assenyala que, si no es reacciona ràpidament, el català estarà ferit de mort en un parell de generacions? Són molts els ciutadans que ho perceben i en conseqüència valoren les iniciatives que fa Munar.

D'aquí a pocs dies se celebra la Diada per la Llengua i l'Autogovern. No seria un bon moment per intentar articular una plataforma d'entesa sobre matèria lingüística per sobre d'ideologies i partidismes? Tanmateix, el segment social de catalanoparlants que estimen la seva cultura i personalitat pròpies serà clau a les pròximes eleccions autonòmiques. I és molt important que aquest fet s'entengui en tota la seva dimensió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.