nubes dispersas
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
13°

El poti-poti del PSM

Crec que el PSM fa molt bé de no entrar a formar part d'una coalició per a les eleccions europees en les quals s'integri Unió Mallorquina, ja que si amb aquest partit no té res a veure, tampoc no hi té ni amb CiU, ni PNB ni BNG, partits que com UM són nacionalistes de centre i liberals. Ells haurien de passar a formar part dels partits com a qui donarem suport a les darreres eleccions generals, d'esquerres, estatalistes i ecològics.

Malgrat que hagi fet aquesta deducció a nivell de pensament filosòfic de la seva política, m'agradaria dir-los de tot cor que, encara que no els agradi competir en nacionalisme amb el partit que presideix Maria Antònia Munar, els recoman que pensin un poc més en els beneficis que la professió que han triat com a políticis du aparellada: la de servir la ciutadania de les Illes i no la del comportament infantil del «amb tu no hi jug».

Si les polítiques que impulsa Unió Mallorquina amb el PP a Mallorca generen dubtes al PSM, tambe hi ha persones que tenen dubtes del seu nacionalisme, sobretot tenint en compte que quan els ha convingut han governat -legislatura 1999-2003- amb el criticat ara PP a Maria de la Salut, per exemple, o a Alaró.

És que CiU no és per a ells un partit que ha donat suport al PP? És que no recorden que a la legislatura 1996-2000 CiU va donar estabilitat al Govern estatal fent-los costat?

Pens que haurien de seguir el criteri de les passades eleccions generals i evitar conflictes amb Unió Mallorquina. Els convendria més anar aliats amb EU-Els Verds i ERC. Facin de la diversitat d'aquest «poti-poti» un element positiu i no d'enfrontament gratuït amb altres formacions que no tenen problemes d'identitat.

Alliberin-se de la condició de partit únic nacionalista. En política vostès saben que no és possible treballar amb un sol plantejament, sinó que han de donar cabuda a tots els punts de vista necessaris. Apostin per la convivència i les diferents lectures de nacionalisme, igual que podem demanar noves lectures de la Constitució i de l'Estatut d'Autonomia.

Encara creuen que el nacionalisme és patrimoni seu?

Mònica Pastor. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.