cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Matas i llibertat d'expressió

El Lobby per la Independència (Mallorca) vol expressar el seu suport i solidaritat a l'alumnat que es va manifestar durant la visita de Jaume Matas a la UIB. Així mateix, ens oposam rotundament als intents de criminalització per part del PP i els seus mitjans afins, que han qualificat de «vàndals», «violents», «totalitaris», etc, uns ciutadans que simplement han exercit el dret fonamental a la llibertat d'expressió. Opinam que aquest és un capítol més de la persecució contra els que no estan d'acord amb el pensament únic que vol imposar el PP, i que sol acabar en forma de multes, condemnes judicials, etc.

Volem recordar que el sr. Matas va anar a un acte públic, obert a tothom, i que per tant havia d'assumir les possibles crítiques que li poguessin dirigir. És fals que se li hagi impedit comunicar el seu discurs, perquè per fer sentir la seva veu ja disposa de la premsa, televisió i de l'aparell de propaganda de l'administració. El que no pot pretendre és, a més a més, anar a un fòrum de llibertat, debat i diàleg com és la Universitat i que els qui hi estan en contra no aprofitin l'ocasió per fer-li arribar el seu desacord. Xiulos, crits i renou n'hi ha per tot, des dels camps de futbol fins a llocs tan emblemàtics del funcionament democràtic com la Cambra dels Comuns del Parlament britànic, i no per això surten els personatges objecte dels improperis a qualificar els cridaners de «vàndals» o «violents».

No cal dir que, a més a més, compartim plenament el fons de les crítiques de l'alumnat de la UIB contra la nefasta política del sr. Matas, que tracta les illes Balears com una plantació bananera explotada i espoliada pels senyorets madrilenys del PP.

Josep Palou. Lobby per la Independència (Mallorca).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.