algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

El comandament

El comandament a distància de la televisió serveix per més funcions de les que la majoria dels televidents saben utilitzar. Els botons es multipliquen cada vegada que surt un nou model de televisió al mercat, i més ara amb la televisió digital. Però els italians l'hi han trobat una nova utilitat, sorprenent i original que no requereix cap curs tècnic per fer-lo servir:

ahir i durant tot el cap de setmana un pot aconseguir un descompte substanciós en espectacles de teatre, cinema i centenars d'activitats lúdiques just mostrant a la taquilla el comandament.

És el primer cap de setmana nacional italià contra la televisió. Una organització amb base a Milà ha proposat aquest cap de setmana com una ocasió per desferrar els ulls dels italians de la pantalla, fer-los sortir de la saleta i trobar una cosa més entretinguda i més sociable per fer, cosa que no és difícil. Fins i tot molts de museus han modificat horaris per poder-hi participar. En anys anteriors l'organització que promou el projecte, Esterni, ha muntat jornades semblants entre els milanesos, amb un grau d'èxit que els ha animat a llançar la campanya nacional. Ara bé, la protesta no és contra la televisió en si. No és una protesta tan antisistema com podria semblar. En aquest cas només es protesta per la qualitat dels programes que s'emeten pels canals italians. La televisió espanyola, segons sembla, és un producte de cinc estrelles en comparació amb el que serveixen al públic des de Roma.

Protesten contra les gales musicals i de còmics dolents que duren tota la vetlada. Protesten contra els concursos en què es veuen gent gran fent coses molt infantils i molt de ridícul. Protesten contra la 'reality TV' que explota els instints més baixos dels televidents. I els passen hores i més hores d'anuncis. En el cas d'Itàlia això vol dir protestar sobretot contra les tres cadenes de televisió que són propietat del primer ministre Silvio Berlusconi, i contra la programació de la televisió nacional, sobre la qual també té influència. Tot junt sembla una iniciativa a imitar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.