algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

La boda del príncep

S'acosta la boda del mil·lenni. El príncep Felip de Borbó, descendent directe de Lluís XIV, Felip V i Alfons XIII, es casa amb la periodista de RTVE Letizia Ortiz, que l'únic que té blau és el maquillatge que es posa devora els seus atractius ulls. Encara que els tradicionalistes monàrquics deuen rosegar claus, ja que es tracta d'un matrimoni morganàtic (ella no pertany a cap casa reial ni és gran d'Espanya), no hi ha dubte que Felip ha fet una elecció democràtica triant com esposa i futura reina una dona sorgida del poble i que, a més, és separada. A partir d'ara, i de cara a les pròximes generacions, quan el príncep d'Astúries tengui els llinatges Borbó i Ortiz, qualsevol al·lota sabrà que pot ocupar el lloc d'Ena de Battemberg o de Sofia de Grècia. No hi ha dubte que la monarquia s'acosta als temps de la igualtat de tots els ciutadans davant la llei. Joan Carles ha casat les filles amb un empleat de banca i un jugador d'handbol. Ara el futur rei passarà per la vicaria amb una informadora.

Tot i així, per devers eValle de los Caídos hi deu haver potadetes dins la tomba deCaudillo. Cal recordar que Franco instaurà (no restaurà) la institució monàrquica, abolida per la II República, i tenia la potestat de designar el seu successor. Franco medità fer rei Alfonso de Borbón Dampierre (al cel sia), nét d'Alfons XIII. Però no va ser capaç de fer la passa perquè estava casat amb la seva neteta Carmencita Martínez Bordiu. Era un matrimoni morganàtic i no s'atreví a designar el que en realitat era el seu favorit, per l'escàndol nacional i internacional que hauria suposat fer reina la seva estimada descendent, que amb el temps acabà rejuntada amb un rellotger. Ecaudillo va recuperar la seva primitiva idea i s'estimà més fer rei Joan Carles perquè encarnava la línia successòria directa, tot i els enormes problemes que tenia amb el seu pare Juan de Borbón.

Però Joan Carles dugué la democràcia a l'Estat espanyol i també l'ha duita a la seva família. Després dels problemes amb la model noruega Eva Sannum, Felip ha optat per Letizia Ortiz, una bona professional i una jove intel·ligent. Una reina del segle XXI, per molt que si ho vessin Lluís XIV, Alfons XIII, Franco o els seus consellers segur que armarien una cridòria que s'escoltaria des d'Alaska a l'Antàrtida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.