cielo claro
  • Màx: 16.03°
  • Mín: 7.61°
15°

Amina Nawal i el dret d'asil

Un servidor fa tot quant pot per superar els efectes de l'escola de la sospita sota la qual es va formar. He de confessar que rep pocs estímuls i que, en més d'una ocasió perd el coratge, a pesar de la meva profunda motivació. Fa temps que he arribat a la conclusió que el millor estat mental per a una persona és el de la ingenuïtat sota control. Els cínics radicals em fan una mica de pena. A diferència d'ells, els ingenus tenim l'avantatge de poder"nos alegrar amb la cara alta quan les coses surten com volíem. Però bé, ja he dit que el meu programa vital és sotmès a un bombardeig continuat. Els cas és que hauria d'estar molt content pel compromís assumit per la Unió Europea, quan era presidida pel Govern espanyol, per salvar la vida d'Amina Nawal, l'africana condemnada a mort per haver comès adulteri.

M'arriben quantitat de missatges sobre la brutalitat dels costums del seu poble i molt poques sobre les condicions en què viu. Tenc notícies de les gestions realitzades davant l'Executiu del seu país, com si es tractàs de la d'una democràcia a l'estil de les que coneixem a Europa. Tot això, m'hauria de confirmar que aquests africans, millor si es queden a casa i no deslocalitzen les seves animalades. En arribar aquí, és quan tota l'energia de la meva bona voluntat fa figa. Nawal, la vida de la qual hem de salvar, no és una excepció. La major part dels africans viuen sota brutals dictadures. Fins fa relativament poc, Europa era terra d'asil, com saben els espanyols, els portuguesos i el grecs. Per a nosaltres, la dominació de la dona, la pena de mort i, en resum, els drets de la persona no és que siguin política. Són la raó de ser de la política.

Aleshores, un ingenu es podria demanar per quina raó els Governs europeus no han oferit encara asil polític a totes les dones africanes que considerin que el règim del seu país viola el seus drets. Sentim paraules ben diferents. Els moviments migratoris ens són presentats com intents d'individus aïllats de la seva circumstància per millorar el seu nivell de vida. Tot sona a cordó sanitari. S'escolten poques veus que invoquin la Declaració dels Drets Humans i omplin de dimensió política la immigració. No sé si estareu d'acord amb mi que abandonar l'escola de la sospita requereix una tenacitat a prova de bombes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.