muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

De més

«Perquè, en aquest sentit (la immigració), hi ha qualque cosa que he de reconèixer al meu oponent (el líder de la dreta alemanya, Stoiber): fins el moment, ningú no ha intentat fer campanya electoral utilitzant en benefici propi persones que no poden defensar-se...» (De l'entrevista a Gerhard Schröder en Der Spiegel, publicada a El País d'ahir). Qualsevol cosa que hi pogués afegir hi seria de més; com, per exemple, establir comparances entre talles d'estadista, presència mundial o reconeixement. De més, i de massa.

Com de més són tots els esforços per lligar una cosa anomenada Promotrot amb el futur de l'esport hípic. Poca memòria tenen els interessats en l'oblit, però una loteria només dedicada als trotons no té interès ni per les empreses explotadores. Del contrari, quan la Conselleria d'Hisenda convocà concurs per a la Lototrot, qualcú s'hi hauria presentat. Han necessitat l'esquer d'una rifa instantània, independent de l'objectiu primer, per fer-la interessant per rendible. I ara s'hi mesclen, intencionadament, conceptes diversos "des del patriotisme de l'esport nacional fins a interessos privats, passant per la ràbia congriada dels grans propietaris al Pacte de Progrés o les legítimes preocupacions de gents relacionades amb el sector" i surten els de sempre atiant el foc, suposadament a favor d'uns recursos per l'esport i, de pas i com qui no vol la cosa, fer oposició. Ja era hora d'un poc de marxa, que si hem d'esperar divertiments oferts per la teòrica oposició parlamentària, els músculs del riure s'engalavernen per manca d'ús.

Visc amb ànsia la presentació de la manifestació del proper 19 d'octubre, després que el Govern quantifiqui els ajuts al trot a partir d'una nova taxa aplicada a les escurabutxaques existents i ja pactada amb una part important dels actuals explotadors (s'estimen més pagar que veure com els creix una nova competència, plagada de suports publicitaris). Serà divertit observar com se'ls enginyen per argumentar la protesta? Per manca d'ajuts o perquè sí: «que als okupes del Consolat de Mar se'ls ha de desnonar». De fer-se aquest remake de la tractorada (serie B), actuarà com autèntica dosi de record per a aquells que obliden els motius per mantenir-se vigilant amb el caciquisme. I aquesta vacuna, ara per ara, és necessària quan el mal del desencís amenaça d'aixecar la febre de l'abstenció.

Només ens falta saber el dia i l'hora en què el conseller Costa dirà tururut als que, apadrinats per la UM de la senyora Munar (o viceversa), ja es fregaven les mans per la canongia. Que hi haurà renou, segur, però amb sordina: a ningú interessa un excés de rebombori.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.