algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Tancament de carretera

Durant el mes de juny passat es va tancar el trànsit de la carretera de Lloseta a Mancor/Selva al seu pas per Biniamar, a causa de les obres de renovació del paviment. Obra del Consell Insular de Mallorca, segons dos grans cartells indicadors un a cada part.

Durant el tancament, teòricament per dues setmanes i realment per un mes, es desvià el trànsit pels camins secundaris (Lloseta-Biniamar i Lloseta-Selva). Durant aquest temps la gent que no hi sol transitar, va poder comprovar el seu estat de conservació i el manteniment que s'hi fa. Plens de clots i vores brutes.

Dia 30 de juliol (Sant Abdon i Sant Senén, patrons d'Inca) arribà el gloriós jorn de tapar clots a Biniamar (això s'ha de celebrar, ja que per aquí sols succeeix de tant en tant i sobretot si no hi ha eleccions a la vista). La sorpresa va ser, però, el nou sistema emprat: no tapar tots els clots arreu així com vénen, sinó que de manera selectiva uns es tapen i altres no. Crec que el criteri ha estat tapar el més amples i els redols on n'hi havia molts, deixant els aïllats estrets sense reparar, encara que d'aquests n'hi ha d'un pam de fondària. Ja podeu imaginar que el conductor que l'agafi de ple amb la roda es recordarà de... Però no deixa de ser un sistema nou que garanteix que sempre n'hi hagi. Als que en passam cada dia, com que ja els sabem de memòria, ens suposa una millora, i els que no hi passen diàriament ja saben on s'han d'adreçar.

Jo d'això de clots, a pesar meu, me n'entenc un poc perquè, per anar a ca meva, no puc fer-ho d'altra manera que pel camí Vell de Biniamar a Inca (el que comença baix de l'església Nova i passa per darrere el molí d'en Llorençó). Aquest camí un temps era un dels més transitats, ja que és el traçat més curt que uneix Biniamar i Inca. Just abans de les eleccions de 1.999, l'Ajuntament d'Inca n'asfaltà el tram que recorre el seu terme. Des de fa més de trenta anys, no hi he vist mai fer cap manteniment municipal, i per tal de poder accedir-hi no ens ha quedat cap més remei que adobar-lo nosaltres mateixos, els veïnats. Anam tapant els clots i els bassiots amb enderrocs i pedres per poder-hi passar. Mentrestant, l'Ajuntament es cuida únicament de cobrar els imposts (que se suposa que són per adobar-te el camí/torrent a fi que puguis anar a ca teva) i els gasta a una altra part. Ara concretament el senyor batle de Selva està molt ocupat amb altres coses. Mentrestant, continuam esquivant els clots.

Guillem Villalonga i Jaume. Biniamar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.