nubes
  • Màx:
  • Mín:

«Bild» i touroperadors

Què ha passat perquè els touroperadors hagin abandonat la seva adhesió inicial a l'ecotaxa en favor d'una actitud bel·ligerant fins a l'exabrupte és, per a la majoria de ciutadans, un enigma que no es resol amb especulacions basades en indicis racionals. Allò que no posa ningú en dubte, però, és que si la Federació Hotelera hagués acceptat col·laborar en la proposta del Govern, a hores d'ara els touroperadors no serien tan hostils a l'ecotaxa. N'hi ha algun, a més, que és hostil fins a l'absurd: «La manera com el Govern de les Balears ha publicitat aquesta qüestió recorda el bandidisme d'altres temps. Ho deim ben clar: no demanarem als nostres clients que passin per caixa». Aquestes paraules revelen (tant com ho va fer el mateix Bild en proposar als alemanys que escrivissin cartes al rei demanant-li la suspensió de l'ecotaxa) el grau d'irracionalitat que s'ha assolit en la «qüestió».

Per explicar-nos l'actual situació és menester ubicar-la en l'escenari polític, ja que ha deixat de ser un tema estrictament econòmic per esdevenir instrument de lluita política contra el Govern de Progrés, de la mateixa manera que ho va ser la campanya recordada amb el nom de «tractorada». La setmana passada es va viure un episodi patètic: el desenllaç imprevist del que havia de ser la signatura del pacte amb els touroperadors va projectar llum sobre les maniobres tèrboles que es duen a terme per acorralar el Govern. L'acord "implícit o explícit" de touroperadors i hotelers contra el Govern posa de manifest unes inèrcies polítiques desenvolupades per uns governs que abdicaven de tota responsabilitat i confiaven la política turística als hotelers.

Acostumats a fer sempre, i amb la connivència del poder polític, allò que ha convengut als seus interessos, ara es neguen en rodó a adaptar-se a una certa forma de normalitat en la qual el Govern governi amb els ulls posats en els interessos de la majoria. Alhora, bona part de les seves responsabilitats, els hotelers les han delegades en els touroperadors, i així s'explica que aquests parlin de les nostres «qüestions» en un to que revela la seva convicció de tenir uns drets sobre el nostre país que no estan suficientment clars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.