nubes dispersas
  • Màx: 17.52°
  • Mín: 8.69°
17°

Nazis a s'Arenal

Una vegada per any, com a mínim, durant l'estiu, tenc per constum fer una passejada per la zona de marxa britànica, Magaluf-Punta Balena i una altra per la zona alemanya, s'Arenal-Balneari 6-Bierstrassen. No cal ni dir que l'experiència sol resultar enriquidora i força impactant. Fa pocs dies vaig fer, juntament amb una colla d'amics, la visita d'enguany al land de s'Arenal. Després de fer una volta per les discoteques del carrer de la birra, plenes a vessar de jovenets alemanys que vessaven cervesa per tots els seus porus i cantaven cançons dignes de competir al festival d'Eurovisión, decidírem aturar-nos a sopar a un petit local de primera línia. Allà, vérem comparèixer un grup gregari d'entre quinze i vint caps rapats alemanys amb distintius i camisetes que exterioritzaven i deixaven clara la seva ideologia: eren nazis. Alguns lluïen insígnies del partit nacional socialista alemany, altres duien camisetes de l'exèrcit nazi, un duia un polo amb la inscripció en alemany de «capsrapats austríacs» i encara un altre lluïa una inscripció paradoxal a la seva camiseta, ja que convidava els estrangers a «partir». S'ha de ser molt cap rapat i encara més capdefava per passejar-se amb una peça de roba com aquesta en un lloc on l'estranger (de moment) ets tu.

Però la guarda de capsbuits no es limità a fer ostentació de la seva curtor de mires "al cap i a la fi, tothom és lliure de pensar el que vulgui i de disfraçar-se del que li plagui" sinó que es dedicaren a mirar despectivament i insultar un al·lot negre que passava per allà carregat amb aquelles peces de bijuteria i quincalla que no deixa de sorprendre'm que trobin algun comprador. Davant aquesta escena ofensiva, els meus amics i jo ens enduguerem el negre d'allà i li transmeterem el nostre suport.

Després, amb l'ofuscació momentània per la indignació que m'havia produït l'escena, vaig estar a punt "inconscient de mi" d'aturar una de les moltes patrulles de policia que pasegen en cotxe per allà i explicar-los el succeït, però ràpidament vaig pensar les conseqüències terribles que podia tenir la meva acció (per al negre, evidentment) i ho vaig deixar córrer. Sé per experiència com tracta la policia aquests afers.

Desgraciadament, però, els capsrapats alemanys no són els únics nazis que hi ha per s'Arenal. N'hi ha qualcun d'espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.