muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Dia de la ubiqüitat

Notes per a persones amb capacitats per a la ubiqüitat. Avui, al capvespre, a la sala d'actes del Centre Cultural de Sa Nostra, presentació del llibre Francesc Bujosa en diàleg amb Pere A. Serra. No necessit de la intuició per saber que les apassionades reaccions que desperta el personatge i les ganes de molts disposats a quedar bé, faran tan petita la sala com estreta la mesa presidencial. Del llibre, només l'he fullejat, però ja puc anticipar una mala notícia pels egocentristes: no sé si per voluntat del biògraf, del biografiat, de l'editor Lleonard Muntaner o per oblit, però el llibre no té un còmode índex onomàstic on trobar, amb la rapidesa que exigeix el neguit, la pàgina on es reflecteix el que el personatge pensa de tu o, en el pitjor dels casos, si ni tan sols hi pensa. El llibre i la presentació prometen ser com li agrada a Pere Serra: incapaços de deixar ningú indiferent.

Unes passes més cap a la mar, però no gaires, Joan Punyet presentarà, a la Galeria Ferran Cano, el seu llibre El susurro de la intuición, que, segons pròpia confessió, és un «cant a la llibertat» il·lustrat per Pedro Oliver i realitzat per Miki Soler. Amb tota franquesa i també sense necessitar la intuició: per compartir "a vegades, contravenir" univers amb l'altre, aquest acte surt com a perdedor d'aquesta simultaneïtat.

Ja molt més enfora, tant, que serà impossible «quedar bé» amb els anteriors i gaudir-ne, es representa a Manacor, en única i exclusiva sessió, l'obra de teatre La dona incompleta, de David Plana, dirigida per Sergi Belbel i interpretada, entre d'altres, pels actors Laura Conejero, Manel Veiga, Jordi Banacolocha... tots coneguts pels lectors «malalts de telesèries». Com poden veure és un acte cultural que demostra, per enèssima vegada, que la cultura fuig de Palma, com del dimoni, i aquí ens queden l'entreteniment i els actes socials. Per això «somos capital de provincia» i no perdem el temps en menudències.

Per cert, ahir en el recompte d'aquests fabulosos 10 anys de fagedisme, segur que no hi pogueren dedicar gaire temps a aquesta menudència, enfeinats com estan a comptar moscards a sa Riera. Perquè d'haver-n'hi, n'hi ha una autèntica plaga. Si no s'entestassin a inventar la nostra història, sabrien que ja fa més de 150 anys, homes de seny amb l'enginyer holandès Paul Bouvy al davant, lluitaren de valent per a dessecar el Part de Sant Jordi i s'Albufera d'Alcúdia (aquesta sense èxit). El motiu de tant d'esforç: aconseguir la salubritat de la zona acabant amb les aigües estancades. Havia de venir el senyor Rodríguez per contradir-los...

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.