algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Resposta al nazi Joaquín Rabasco

Senyor meu, quan un personatge com vostè "totalment indigne de viure a Mallorca i molt manco de representar-nos en les institucions, com en el cas del consistori llucmajorer" comença a desbarrar i amollar tota classe d'insults, menyspreus i mentides en contra de la nostra llengua i a considerar-nos els catalanoparlants com una mena de puces emprenyadores, un servidor perd la paciència i li contesta enèrgicament.

Primerament i com a soci de l'OCB li he de dir senyor meu que dita organització supera els 5.000 socis i és oberta a tothom, sia mallorquí o sia de la conxinxina,"tothom que estimi Mallorca" i dins aquesta molt a pesar seu hi ha força gent castellanoparlant i d'altres idiomes. En segon lloc li recordaré que en els darrers anys, en les multitudinàries manifestacions reivindicatives s'hi han afegit nombroses persones de col·lectius d'immigrants. I en última instància tenim força exemples d'integració dels qui diu vostè «defensar» de les «agressions» mallorquines; són els casos del batle de Banyalbufar (natural de Badajoz), Rosa Bueno, Fernanda Caro, Pere Polo, Nils Burwitz, Pere Muñoz, etc, i altres anònims que sense voler renunciar als seus orígens també volen formar part d'aquesta illa que els ha acollit. En definitiva, que vostè amb el seu minúscul reducte d'exaltats i nostàlgics de l'Espanya imperial el que vol és crear una mena de sistema d'apartheid, dividint els ciutadans d'acord amb el seu lloc de naixença i llengua. D'això al meu poble en diu racisme, xenofòbia o intolerància.

Finalment li recordaré que vostè i tota la seva colla, només suposen un 0'3% del total de la població illenca; és a dir uns insignificants 2.500 enfront dels 650.000. I que per molt que digui i faci amb els seus excloents i patètics «celebracions i xous» "que em recorden força als salvapàtries reaccionaris nord-americans del senyor Bush" no aconseguirà mai de sembrar l'odi i posar mal entre els mallorquins «autòctons» i els nouvinguts.

Realment gent com vostè mereix sense cap mena de dubte que el titllin de «foraster».

Jaume C.M. Ciutat de Mallorca

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.