algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Conversa a l'«Aiglon»

"Mirau, president, no hi ha illa sense gavines; haurem de comanar-ne una colònia com aquestes que veim ara, però blaves, meam si... "Li ho fa notar Abel Matutes a José María Aznar, a bord del seu iot, l'Aiglon. El president està trist perquè Victoria Beckamp no ha volgut navegar amb ells, «per una vegada que n'Aina se'n va de compres... Segur que l'Spice està de mala lluna perquè aquests rojos també l'han tractat malament».
"Abel, fes el favor, ja anirem a Formentera un altre dia... Aquell punt d'allà a l'horitzó... no serà una pastera amb magribins?
"Pasteres a Eivissa? Aquí els immigrants els duim en els xàrters dels turoperadors alemanys, via Düsseldorf, que surt més barat. Com que cap aborigen no vol fer síquies... perquè després diguin que no viuen bé. Feim equilibris per dur mà d'obra. Tota legal. Pagam fins i tot l'iva...
"Mira que és mala sort. Tenim més comunitats que mai, i el Monarca s'entesta a continuar estiuejant aquí. No podria venir a Orpesa? Els valencians sí que en saben... Zaplana, un monstre.
Aznar abandona la popa per anar a seure a proa, amb els peus per fora "n'Aina no el deixa mai. Mentre repassa mentalment el programa de les vacances "ara Castelló; després, Valladolid", una tintorera intenta mossegar-li els peus.
"Catxis la mar, Villalonga! No n'has tengut prou?
"Josemaría "Matutes li ho diu així, tot junt, com el nom del beat de l'Opus", no és un tauró. És una tintorera, un peix selaci de la família dels triàquids (l'explicació no és de Matutes, evidentment; tenia un llibre a mà)... Semblant al tauró... Deu estar cercant la parella, que diuen que l'han vista per devers Ciutat Jardí, a Palma. El mar balear, president, pateix plagues gairebé bíbliques: aquests aprenents de taurons, els grumers i la sequera. Aquella taca que veu a estribord és l'abocament d'un vaixell noruec, bona gent. I el que hi ha sota no és ni un tauró ni res. Un submarí rus, que navegava per aquí...
"Això amb Matas no passava...
Aznar està preocupat perquè, aquests dies, Schroëder l'ha evitat. Ell, que li hauria sabut tornar l'abraçada, «no com en Zapatero aquest, que sembla que té menys sang que... Però punyeta, millor. Com menys sang a l'oposició, més en podrem xuclar als votants, beneït Almunia. Preparau-vos pel mes de setembre. Mariano, pasa el rodillo! Un corró com un carretó, venga batre, venga batre. Aquí teniu la meva mà. Una, però; l'altra és per fer-vos qualque mambelleta quan no em faceu cas».
"Tu creus que qualque dia podré ser de centre?
"Amb el degut respecte, president, calla i navega.

(Qualsevol semblança d'aquesta conversa amb la que varen mantenir Aznar i Matutes a bord de l'Aiglon és pura coincidència. El president es va limitar a mirar la carta de navegació de les Pitiüses i a gratar-se el cap, demanant-se on punyeta han posat Formentor aquests del pacte. Ana Botella, naturalment, navegava amb ells. Matutes no va parar de parlar amb el telèfon mòbil amb Taiwan. Els negocis...).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.