nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Son Servera assassina Antoni Garau

Sr. director:

Feia anys que no sentia una esgarrifança tan funesta com la que va recórrer tota la meva pell dia 26 de juliol quan vaig aglapir més que llegir la crònica de Son Servera.

A la llista de «responsables de crímenes terribles», encapçalada per Franco, hi figurava el nom del bon amic i company de fatigues Antoni Garau i Mulet. A aquella esquela mortuòria és anomenat «Ingeniero Garau Mulet».

Vaig sentir com si l'assassinassin. Dins el meu cervell ressonà un tret mortal. No per esborrar-lo d'un carrer "vaja bajanada!" si no per ficar-lo al mateix sac dels criminals de la tristíssima guerra nostra.

Aquí rau el crim, l'assassinat, tant del govern municipal com de l'oposició. Perquè el PP l'ajuntà per igual, amb les seves recercades i ridícules firmes, a la llista dels històrics i vertaders criminals de la dictadura.

No. No. I no. En aquesta llista negra hi ha persones que no poden anar dins el mateix sac. No us deman que repasseu les actes per saber exactament per quins motius li dedicà el poble de Son Servera un passeig a qui va fer perillar el propi càrrec per aconseguir-ho. Comprenc que amb tants de fronts de guerra com teniu oberts govern i oposició no teniu temps per a les recerques assenyades.

No esper que demaneu als historiadors qui portava a Inca el cafè dels republicans quan esclatà la nostra tristíssima guerra, els quals varen ser empresonats només per aquest motiu. Tanmateix, sedegosos de venjança com sembla que anau, res no us faria entrar en raó.

Ho sent molt però en aquest cas dretes i esquerres us heu posat en el mateix nivell d'injustícia.
Per favor, portaveu del PSM no ho poseu encara més tràgic afegint la frivolitat que l'enginyer i el prevere desapareixen dels rètols per raons tècniques. És com si diguéssiu «ja que passava el camió de la neteja capolant els fems històrics, hem aprofitat el mateix viatge per portar al crematori dos ferits de la vorera del camí».

Retirau els noms que us vénguin en gana, però en actes distintes, en seccions distintes i en llistes distintes.
Per un governant hi ha una cosa pitjor que ser injust i és ser esburbat.
Sé que no parareu esment a aquest escrit públic com tampoc no ho féreu amb la nota cordial que us vaig arrambar abans del ple. Però us profetitz que aquests incendis en cadena que provocau els polítics de Son Servera d'un bàndol i d'un altre acabaran socorrant el poble per molts d'anys.

Jaume Santandreu. Son Servera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.