algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Normalització

Honorable senyora presidenta del Consell Insular d'Eivissa i Formentera: La Plataforma per la Llengua vol manifestar-vos el malestar i disgust provocat entre els membres de la nostra associació "com també, n'estam ben segurs, entre un sector important de la societat d'Eivissa i Formentera" pel deficient protocol lingüístic del Fòrum Eivissa 2000, celebrat recentment a la nostra illa.

Que un fòrum que es pretén universalista "s'hi expedien carnets de ciutadans del món", solidari "s'hi mostraren actituds favorables a la solidaritat envers els més desfavorits" i alternatiu "s'hi produí una concentració de sectors ecologistes, pacifistes, etc." funcionàs exclusivament en espanyol ens preocupa profundament.

Consideram que un fòrum d'aquestes característiques, celebrat a l'illa d'Eivissa, com a mínim, hauria d'haver previst un parell d'aspectes elementals en el seu protocol lingüístic: A. El bàsic és, naturalment, la preeminència de la llengua catalana en totes les activitats del Fòrum i en les seues manifestacions gràfiques i orals. La llengua d'Eivissa és el català i, per tant, sigui quina sigui la consideració legal a què la sotmet l'Estat, hauria d'haver constituït la primera llengua de la trobada. (Pensem que els sectors «alternatius» i «solidaris» feren un ús de la llengua que se situa per sota de l'injust bilingüsime que ens imposa la legalitat vigent). B. Així mateix, s'hauria d'haver inclòs la possibilitat que assistents de comunitats lingüístiques diferents de la catalana i de l'espanyola poguessin accedir fluïdament a les discussions del Fòrum. En aquest cas, l'ús de la llengua internacional "l'anglès" resulta del tot imprescindible, per a una activitat que no sigui estrictament «regional» (en el sentit anglòfon del terme).

Com a fervents defensors i practicants de l'Ecolingüística, deploram que un fòrum pretesament alternatiu i solidari no hagi tingut en compte el primer tret d'identitat d'Eivissa i Formentera: la llengua catalana.

Jordi Vicent Marí, secretari de la Plataforma per la Llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.