algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

Els problemes de l'aigua i la «pertinaz sequía»

Segons pareix patirem un estiu sec. Si no canvia el temps "ja ho diuen els meteoròlegs" ens veurem amb feines perquè l'aigua de les nostres Illes servesqui per al seu ús normal i sense incidències.

Després de l'experiència del vaixell de Tarragona, de la dessaladora, etc., no comprenc com ignoram si s'han fet càlculs detallats del consum d'aigua per habitants i zones, pel que pugui venir. Ja ho deia el meu padrí: Almanco en Franco feia «pantanos» (!!!). El Pacte de Progrés ha parlat fins i tot d'apujar els preus, i el monopoli d'Emaya crec que n'estaria ben content. Plantejem-nos seriosament la situació. En primer lloc, hi ha pous i fonts infrautilitzats. Si s'ha d'arribar a restriccions de l'aigua, siguem-ne tots conscients i per segons quines coses cerquem sortides per aquest camí.

En segon terme, si s'ha de pujar el preu de l'aigua, s'ha de fer amb uns criteris sel·lectius, objectius i seguint estudis tècnics seriosos.
No perquè les Illes s'omplin de turistes, a molts dels quals els surt més barata la estada aquí que a ca seva, s'ha de limitar el consum als particulars. Voldria que cap resident a les Illes no es trobàs un dia sense poder-se dutxar i/o com a darrer extrem, sense aigua per beure. És clar que els qui ens governen no volen això, però ens demanen, amb pla de solidaritat, que no en tudem. Hi estic molt d'acord.

I aquí és on voldria dir la meva. Que se faci un càlcul del consum habitual i un poc més del necessari segons el nombre de persones que viuen a les cases o pisos... i a partir que es detecti un abús de metres cúbics, que es penalitzi. Però no arreu.

Ja he dit la meva. Com, per què i si convé, està en mans dels polítics. No ho trobau?

Joan-Tomàs Vigo Campins. Sóller

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.