cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
20°

Atemptat a Capdepera

La setmana passada tingué lloc a Capdepera un fet inèdit en la nostra història recent. Uns desconeguts obriren foc de vespre contra la propietat del periodista Antoni Palmer 'Fabio' com a senyal d'advertència per la línia editorial de la revista 'Faxdepera', que ell dirigeix. Tot i les sospites que es puguin tenir, a la víctima se li fa difícil concretar quins poden ser els autors o els instigadors de l'atemptat, tan ampla, incisiva i lliure és la crítica d'aquesta publicació.

Fins a la data, les pressions sobre els periodistes o els mitjans de comunicació s'havien «exercit» de manera més subtil. Alguns han pretès callar "o fer parlar" diaris, ràdios i televisions amb la publicitat d'imatge, que s'insereix freqüentment a la recerca d'ascendents editorials. Una altra manera de fer front a la crítica periodística era l'amenaça de demandes civils de resultats impredictibles segons el jutge.

Però l'amenaça violenta ens era desconeguda fins ara. N'hi haurà que pensaran que en feim un gra massa, de l'incident ocorregut a Capdepera en una revista local. Però precisament perquè és en una zona turística on es mouen interessos multimilionaris i perquè és una revista d'àmbit estrictament municipal, feta més per vocació que no pas per lucre, és pel que ens espanta aquesta voluntat de fer callar un periodista. Estam segurs que la Guàrdia Civil comparteix les nostres reflexions i que la seva tasca acabarà amb la detenció de tots els delinqüents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.