nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Protagonistes anònimes a la història més recent de Palma

Sr. director
Vint-i-cinc anys de feina constant per la nostra ciutat mai no haurien d'arribar a caure dins l'oblit de ningú. Si més no d'aquells que representen unes institucions públiques que, si volen esser conseqüents amb el seu rerefons democràtic, qualque dia han d'arribar a reconèixer que els pertoca de romandre-hi agraïts per sempre.

La nostra història qualque dia arribarà a valorar, d'una manera molt més justa i precisa, fins a quin punt allò que s'anomenen Associacions de Veïns han estat contribuint realment a la implantació i consolidació de la democràcia al nostre país.

Només atenent la dedicació d'un bon grapat de dones i d'homes de Palma, de manera altruista i totalment desinteressada, amb molta més abnegació que no ganes d'enriquir-se, amb més bona voluntat que recursos materials disponibles... ja hi ha motius més que suficients.

Es veu, emperò, que els responsables polítics, que actualment governen l'Ajuntament de Palma, s'estimen molt més passar per damunt de la història fins i tot trepitjant-la injustament, com si tot hagués començat el dia que ells arribaren a Cort...

I vés per on, sigui per la seva joventut, sigui per la seva adscripció ideològica, el fet és que a cap dels 15 membres que conformen l'actual equip de govern del PP a l'Ajuntament de Palma, mai ningú no els ha pogut veure abans per Ciutat, donant la cara obertament en la lluita per la democràcia o en la lluita per l'autogovern del nostre país. N'han restat totalment absents, com a enemics declarats de qualsevol casta de manifestació pública pels carrers de Palma! Qualcú n'hi ha vist mai qualcun, d'ells? Segur que no!

No ha de resultar gens estrany, doncs, que el PP hagi actuat així amb les entitats ciutadanes més actives de Palma: fins aconseguir que passin, de ser reconegudes públicament com a «entitats declarades d'interès públic municipal», a ser menyspreades en les iniciatives pròpies i arraconades dels òrgans municipals. De ser reconegudes com a protagonistes actives a la vida de la nostra ciutat, a ser suportades com a molestes busques dins l'ull o com a fatigosos macolins dins les sabates. De ser i fer com una pinya ciutadana llançada amb gosadia cap a la construcció de «la ciutat que volem», a veure's abocades a haver de romandre xapades en mil i un petits bocins mal repartits per ací i per allà...

S'ha de reclamar un reconixement públic, a favor de les dones i els homes que continue fent l'esforç de mantenir ben actives les Associacions Veïnals a Palma, ara per ara protagonistes anònimes.

Cecili Buele. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.