nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Certificat de residència

Fins quan haurem de suportar l'estafa del certificat de residència i l'aprofitament de les companyies aèries d'aquest endarreriment? Hem retrocedit en el temps anys i anys, no vull ni pensar si a famílies senceres aquest Nadal els passa el que a mi avui, és a dir, que no viatjaran, no celebraran les festes amb els seus éssers estimats si s'obliden a casa el maleït paperot incòmode i tercermundista. Perquè entre altres coses ja no és possible pagar la diferència a l'aeroport, senzillament no es vola. És a dir, el vol surt amb seients buits mentre tu quedes a terra desesperat. I si tens sort, et diuen que el bitllet es perd i que en compris un de nou. El Palma/Barcelona val més que el que vaig pagar fa poc per un Boston/San Francisco (calculau les distàncies) Que algú posi seny i elimini aquest nyap!!!
J. Eloi Pardo Mumbardó. Palma.

Carta oberta al conseller esponja
Diu el senyor conseller que ha trobat infants de sisè i setè de Primària que no saben castellà. Deixant de banda que, pel que jo sé, setè de Primària no existeix, el que realment vol dir és que la imposició catalanista que domina les escoles i instituts impedeixen als pobres infants aprendre castellà. Sí, ja sé que no ha dit exactament això, però és que la jugada sempre és la mateixa: primer es prepara el terreny -el català és una imposició, el castellà està marginat-; a continuació, amollam la mentida corresponent; demà passat, rectificam o matisam una mica i la petita tempesta passa però el missatge va calant...
Podria ser, senyor conseller, que aquests infants als quals fa referència fossin nouvinguts? Podria ser que fossin estrangers? No creu que, dins les mateixes edats, per cada nin o nina que no sap bé el castellà, en trobaríem dues dotzenes que el que no saben és el català? Tantes mentides juntes arriben a alertar fins i tot als més despistats! A vostè, senyor conseller, li importa ben poc si els al·lots saben castellà o si saben anglès. Que ningú no s'engani: el decret de trilingüisme -assignatures en anglès i professors en castellà per a uns pocs alumnes-, amb les fortes retallades fetes en professorat i formació, vostè sap que no és viable. La gent va obrint els ulls i veuen que només els interessa arraconar el català, fer-lo cada vegada més invisible. Però és clar, vostè governa a cop de decret. No escolta, però sí que absorbeix, s'impregna, com les esponges, d'allò que sent al seu voltant. El qualificatiu "esponja" en aquest escrit no és cap conya marinera en relació a unitats didàctiques i bussejades en aigües de Cabrera, sinó que... Sona el telèfon, senyor Bosch; són els amics del Círculo Mallorquín, Jorge Campos a l'aparell, sembla emprenyat. Ha arribat l'hora de fer un nou decret.
Francisca Muñoz Ramos. Palma.

Calendari de manifestacions per al 2013
Resolución permisos manifestaciones y comparsas 2013. Gobierno de las Islas Baleares.
Acompañamiento Cristo de los violados, desamparados y caídos para y por los de siempre. Autorizada. Motivos píos.
Pel llaç cultural. Desautorizado. Subversivo. Dialectal. Kurto.
En apoyo al negro toro de Wert/vinos divinos. Autorizada. Motivo, productos de la tierra.
En defensa de la didàctica de la llagosta de Cabrera. Desautorizada. Insolente.
Desfile Bandera-escudo Águila y flechas y banda Cara al sol. Autorizada. ¡Todo por la patria!
Per les Covetes - la Ràpita -el Trenc paradís natural. Desautorizada. Irreverente.
Pancarta Billete 500 € y palacete. Compra responsable. Legalizada por ahora. (Ojo. Posible Gol).
Comparsa carnaval Gladiator Nóos feratus Arena y terrorífica caza de elefantes. Razón. Duque de Palma de Mallorca?? ).
Por Zapatero, Rajoy y los 40 Ratobankios mangantes. (letra pequeña ininteligible)
Por Playa de Palma con/ amb i/y sense/sin Fontanelles/as. No autorizadas (solicitud mojada/es).
En apoyo Consejero Turismo ensangrentado con y por testículos (falto quorum).
Comparsa tots Blancs com es referit. Minimalisme i ètica en mallorquí. Utópica. Sin cal suficiente.
Bernat Morey . Santa Eugènia.

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.