algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Cartes dels lectors

Educació perd literalment els papers... o és que mai no els ha tingut?
En els darrers dies ha tingut lloc l'adjudicació de places als mestres i als professors interins als centres públics no universitaris de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats de les Illes Balears. És un procés complicat que no sé explicar en l'espai de què dispòs, sempre ple d'irregularitats i que enguany, a més, ha creat situacions de vertaders drames a causa de les brutals retallades que han aplicat.

Explicaré un fet molt més senzill (i minuciós devora el problema de 652 companys que deixaran d'estar contractats d'aquí a un mes) que esper que us doni idea del desgavell que és la nostra Conselleria.

T'adjudiquen una plaça, vas al directori de centres públics de l'oferta educativa 2012-13 de la Conselleria per posar-te en contacte amb el centre, presentar-te i saber quines assignatures has d'impartir (els docents, a més de tenir més d'un mes de vacances, continuam preocupats pel futur dels nostres alumnes i els dedicam el nostre temps lliure, que, per cert, des del curs que ve no el cobrarem). Telefones, no contesten. Envies un correu electrònic, l'adreça no és vàlida. Vas a la Conselleria de la qual depèn directament el centre. Demanes dades de contacte alternatives, actualitzades. Després de passar per innumerables taules, taulells, finestretes, etcètera oh! sorpresa! La conclusió és que no tenen manera de contactar amb un centre que depèn d'ells. Encara pensau que els docents som els responsables únics del fracàs escolar?

Menys cartes d'elecció de llengua a les famílies (per citar un dels desastres) i més actualitzar el directori de centres (per citar moltes de les coses profitoses en què es podrien invertir els recursos humans i econòmics de la Conselleria).
Aina Maria Ferrer Mas. Palma.

Agraïment de Càritas Diocesana al bisbe
L'equip de direcció de Càritas Diocesana de Mallorca, en nom de la gran família de Càritas, constituïda per voluntaris, responsables de parròquies, participants dels programes, treballadors contractats i col·laboradors, vol expressar un sentit agraïment a D. Jesús, que, al llarg d'aquests anys, ha valorat el servei d'aquesta institució eclesial, ha donat suport a les línies d'acció duites a terme i ha compartit amb gestos de generositat les necessitats més urgents de les persones afectades dramàticament per l'extensa i intensa crisi social i econòmica.

En la darrera sessió del Consell Directiu Diocesà, el juliol passat, D. Jesús expressava la seva confiança en la tasca de Càritas recordant el moment difícil actual, que des de la fe es pot viure com un moment de maduració, i convidant a afrontar el dia a dia sense fugir ni plorar, sinó amb la decisió d'aportar un gra d'arena a l'immens mar de les urgències socials. Acabava la intervenció amb aquestes paraules: "Don les gràcies a tots els membres del Consell Directiu de Càritas perquè l'Església de Mallorca se sent orgullosa de la tasca d'aquesta institució eclesial".

Durant els més de vuit anys en què ha servit l'Església de Mallorca, a Càritas Diocesana ens hem sentit acompanyats tant per l'interès manifestat en tot el servei que es duia a terme dins la complexitat i dificultat de crisi econòmica com per la confiança en les diferents preses de decisió que s'han hagut de dur endavant per respondre als desafiaments del moment present.

Al mateix temps que a D. Jesús li donam les gràcies per aquests anys d'acompanyament i confiança, li desitjam que continuï donans suport i animant aquesta dimensió pastoral de la caritat de l'Església a la comunitat diocesana d'Oriola-Alacant, a qui servirà a partir de ben prest, com ho ha fet a la nostra Església de Mallorca.
Antoni Vera Díaz, director de Càrtias. Palma

L'incendi de Xorrigo
El passat dia 17 de juliol es declarà un incendi a la finca de Xorrigo, que en poc temps assolí una intensitat important.

L'esforç, la professionalitat i la rapidesa de l'Ibanat, del parc de Bombers, de l'112, etc. permeteren que es controlàs amb celeritat i se n'evitàs la propagació, tot limitant el dany agrícola i ecològic a uns nivells que, encara que mai no són acceptables, en permeten la recuperació.

A tots ells i a tots els nostres veïns, que hi col·laboraren desinteressadament, moltes de gràcies. Al final del dia, el sentiment de professionalitat, coordinació, entrega i solidaritat foren superiors al cansament i a la tristesa que sentíem. De tot cor, moltes de gràcies.
Agueda Ibañez. Palma

Som espanyol. A què vols que et guanyi?
El diari Marca ofereix una camiseta aprofitant que aquests dies se celebren els Jocs Olímpics de Londres. La camiseta du el missatge "Soy español. ¿A qué quieres que te gane? Resulta curiosa aquesta fanfarronada, sobretot perquè en cinc dies la delegació espanyola no ha pogut aconseguir ni un sol metall. ‘Potències esportives' mundials com Uzbekistan, Singapur i Mongòlia avancen Espanya en la classificació. Sembla ser que els recents èxits en futbol o bàsquet han fet tenir una imatge equivocada de la capacitat de l'esport espanyol.
Xavier Gallego. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bernat Morey, fa mes de 12 anys

Per n´ Aina. S´agraeix la teva preocupaciíi professionalitat però en la plena d´Agost els centres escolars es troben tancats. Supòsque fins i tot els que tenen conserjeria aquesta també deu estar de vacances i es més ningú fins al Setembre et pot mostrar res nisap elqeu faràs. Tendràs sort si per l´Octubre saps ja elque has de fer.i quins nins tendràs..anys hi hagut que n i així i aquest curs que comença du camí a ser un d´aquests. Així que paciència..que se veu queno fa massa que estàs enel nostre particular univers ni toreies per la subrealista Conselleria. D´altres més més veterans ja estem curats d´espants.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente