algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

cartes dels lectors

I Santueri, regal pels Reis!
Algú encara s'escandalitza que s'hagi entrat al castell de Santueri. Amb la crisi que hi ha, és lògic pensar que a un castell d'aquestes característiques, que encara no ha estat excavat de manera oficial (si espoliat), hi hagi tresors per trobar-hi. Espoli per espoli, val més que ho sigui per un aturat de llarga duració que no per un esquifit aspirant a científic tipus Indiana Jones, aliat amb la propietat i qui sap si algú més, per exemple, i que l'únic que s'hi cerqui és endur-se el lot i precisament d'un període històric molt desconegut a les Illes i, per això mateix, doblement valuós. Potser, si fos així, encara trobaríem les peces en el mercadet. El que ja seria massa i un bon regal de Reis és que fos comprat (expropiat a preu de Platja de Palma o d'autopista d'Inca) pel Govern i estudiat en calma i de dalt a baix pels nostres bons investigadors que hi ha. Tota la resta és un insult a la nostra història, un insult a la ciutadania i clarament i simplement un delicte tipificat per llei.
BERNAT MOREY COLOMAR. Sta. Eugènia.

Son Espases deixa de banda el català
L'hospital de Son Espases es nega a aplicar la Llei de política lingüística. Quan es telefona a aquest centre, surt una veu en castellà que repeteix contínuament una frase semblant a "espere un momento por favor, enseguida será atendido", tot en castellà, en mallorquí ni piu.
Cordialment
JULI MIQUEL SALVÀ I BIBILONI. Palma.

Eivissa, l'illa del descontrol
L'illa té aquest títol des de fa moltíssim de temps, fins i tot gent com Smilja se n'ha aprofitat. Tanmateix, ara no vull explicar aquest descontrol que tenim tot l'estiu a moltes discoteques i a altres indrets de la nostra illa, sinó el que hi ha al Parc Natural de ses Salines i que amb una carta que vaig fer fa unes setmanes més o manco ho explicava. Ara bé, el fet més gros que he vist va ser diumenge dia 2, quan dins el mateix parc hi havia integrants de l'Associació balear de caça que hi caçaven amb cans eivissencs, just el costat de les aus que hi descansen. Fins i tot vaig haver de cridar l'atenció a alguns. I jo em deman, com és que hi ha tant de descontrol?, què fa el conseller del Consell d'Eivissa?, què fa l'encarregat del Parc? Esper que no sigui només cobrar a final de mes, encara que com a mínim és el que sembla per tot el que he vist que hi passa. Això de la caça fins i tot va sortir als informatius d'IB3, però no com a denúncia.
JOSEP BONET ROIG . Eivissa.

Els incidents del 30 de desembre
És trist i vergonyós haver de llegir en la premsa local que portaveus de diversos grups independentistes proclamen als quatre vents que no necessiten tancs, cabres ni soldats, que en tenen prou amb la paraula i amb el civisme. Aquest "civisme" va ser exhibit per alguns dels seus membres -gràcies a Déu són pocs- amb pintades i intent de crema de la bandera espanyola. El resultat: un home gran ferit injustament en intentar ajudar-ne un altre.
En democràcia, s'ha de ser independentista, de dretes, de centre i d'esquerres. En democràcia, no hi pot haver en la nostra societat energúmens i vàndals de carrer que no ajuden gens a la noble i justa causa independentista. No és la primera vegada que un reduït grup d'eixelebrat radicals intenta -sense aconseguir-ho- boicotejar alguns actes oficials. Però això sí, que cap ciutadà no tingui la gosadia d'increpar-los o de cremar alguna bandera quadribarrada o estelada davant ells, ja que, segurament, la seva reacció seria impredictible. Només ells tenen l'exclusivitat de decidir sobre el bé i el mal, els altres hem d'acotar el cap, mirar cap a un altre costat i fer cas omís de les seves malifetes.
La veritat és que sempre paguen justos per pecadors. Ni l'home gran agredit ni la resta de membres independentistes no necessiten el suport d'aquest grupet de cafres que no fan res més que boicotejar un acte que hauria de transcórrer sempre plàcidament i reivindicar els legítims drets de cadascú i res més. És prou sabut que arriben grups a l'Illa per a aquestes dates procedents d'una altra comunitat per tal d'engrossir i de fer embalum al costat dels 2.000 o 3.000 manifestants que, segons es diu, es concentren als carrers de Palma. La veritat és que cada any des d'un lloc preferent de casa meva veig la totalitat de la plaça dels Patins i puc assegurar-vos, sense por d'equivocar-me, que els concentrats fins passada la mitjanit no superen els 300-350 participants, sent molt benèvol. Convid a corroborar i a certificar aquesta dada, per als escèptics i organitzadors de l'esdeveniment, el proper 30 de desembre de 2011.
SEBASTIÀN AGUILÓ ANDRÉS. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 13 anys

Potser cremen sa bandera espanyola per a rebel·lar-se contra sa seua inviolabilitat. Espanya ha de tenir sa coua molt de palla perquè precisament sa seua bandera (sa bicolor estatal) siga inviolable

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente