nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Cartes dels lectors

Afectats pel Préstec Renda Universitat
Aquesta carta ha estat redactada per tots els universitaris afectats pel Préstec Renda Universitat per al curs 2009-2010 que participen en el fòrum de Google Groups amb el mateix nom. Així idò, envii la carta en nom de tots aquests estudiants. Em pos en contacte amb vostès per posar en el seu coneixement els retards que hi ha per a la concessió dels famosos Préstecs Renda Universitat. Com sabran, es tracta d'uns préstecs que concedeix l'Estat i el Ministeri d'Educació a interès 0 i amb una sèrie anys de mancança, a fi que els estudiants de postrat puguin costejar-se les despeses de matrícula, i que puguin disposar d'una aportació econòmica mensual per a les despeses de manutenció i allotjament. Aquests préstecs suposen, per a molts llicenciats, l'única oportunitat d'obtenir un títol de màster.

El primer termini per sol·licitar el préstec per als estudiants de màster del curs 2009-2010 s'hauria d'haver donat el juliol passat, tal com diu el BOE. Ningú no va poder sol·licitar-lo a causa que les comunitats autònomes havien de verificar el llistat de màsters. I el segon termini s'iniciava el setembre. Som l'octubre, i continuen caient els fulls. La pàgina del Ministeri d'Educació, encara ara, diu -no sense certa ironia: "La línia 2009 de préstecs per a estudis Oficials de postgrau del curs 2009/2010 estarà dotada de 150.000.000 €, té prevista la seva obertura el setembre de 2009".

Si bé l'objectiu del Préstec Renda Universitat és tremendament útil i vital, la manera d'executar-se està sent penosa, ja que no es compleixen els terminis fixats (fa tres anys consecutius que està succeint el mateix). El retard en els terminis suposa que els estudiants no hàgim percebut uns doblers amb què comptàvem (des de mitjan 2008 apareixien reflectides en la web del Ministeri d'Educació les dates per als terminis de la convocatòria de juny-juliol de 2009). Una vegada que envies tota la documentació sol·licitada, han d'aprovar la teva sol·licitud per a més tard generar un tiquet amb els qual has d'anar a un banc perquè et donin els doblers, doncs bé tot aquest procés sol tardar uns dos mesos. El resultat: estudiants de màster que no poden pagar la matrícula a les diferents universitats espanyoles. Estudiants que han abandonat una feina i s'han traslladat i matriculat en altres autonomies per realitzar un màster oficial, amb la il·lusió de continuar formant-se, i que ara veuen com el seu futur proper trontolla al ritme de les "tasques" del Ministeri d'Educació.

Aquesta carta és un crit desesperat, ja que com jo som molts els que estam patint l'ansietat de veure com passen els dies i, des del Ministeri d'Educació, fan cas omís dels propis terminis. Com tantes altres vegades, els universitaris hem estat, de moment, estafats. Confiàvem que un organisme oficial faria els deures a temps, perquè el nostre curs acadèmic hi està en joc. Per a més inri, des de fòrums, blogs i particularment, hem intentat posar reclamacions en la web del Ministeri d'Educació, però sospitosament l'apartat de reclamacions no està habilitat.
Adjunt l'enllaç a la pàgina del Ministeri, en la qual poden trobar tota la informació:
http//www.educacion.es/educacion/universidades/convocatorias/titulad..."
Una salutació i moltes gràcies per la seva atenció.
LAURA PERELLÓ MATEO. Palma.

En relació al comentari de SOM PROU MADURS?
Es queixa aquesta persona anònima que els del Bloc són puristes i immaculats -ho diu amb enginyós menyspreu, és clar- perquè no cedeixen en el tema de Son Baco, i estan a punt que el Pacte faci estelles. Dir això quan el Bloc i els seus votants s'han hagut de beure la glopada de Son Espases és posar pesos a un plat de la balança. A l'altre n'hi posen els que es queixen que el Bloc només vol conservar la cadira i cedeix en qüestions de principis. A més, l'autor de la carta (no en sé el nom, perquè ara s'ha posat de moda signar amb pseudònim, som prou madurs?) passa pena que els votants d'esquerra nacionalista, si el Bloc cedeix, no anem a votar i així comandarà el PP; perquè en el fons el Bloc on li agrada estar és a l'oposició. O sigui: Son Espases s'ha fet per culpa del Bloc; el pacte es romprà per culpa del Bloc; el PP guanyarà per culpa dels votants del Bloc... Ja veig que seran els altres, els immaculats! I a veure si els altres també governaran amb qui se senten més còmodes: amb el PP. Aquests sí que ho són, immaculats!
PERE PALOU. Esporles.

Sobre la grip A
En vistes de la desinformació sobre la grip A, qui vulgui saber-ne les causes, conseqüències de la vacuna, responsables... ho pot fer mirant "Campanes per la gripe a la pàgina web http://www.vimeo.com/6790193, en la qual Teresa Forcades, monja benedictina, metgessa de medicina interna i doctora en salut pública, informa científicament sobre aquesta classe de virus, a més de fer una crida per garantir els drets de totes les persones.
ANTÒNIA MESTRE SUREDA.Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.