nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

Sobre el golf i els orgues històrics

Atesa la informació apareguda en els mitjans de comunicació el passat 31.10.07, sobre l'aportació que fins ara ha anat fent l'IBATUR a l'empresa organitzadora del Golf Mallorca Clàssic, creiem necessari donar a conèixer la següent informació. Ja fa uns anys De Organis, entitat sense ànim de lucre, sorgí de l'interès d'un col·lectiu de persones envers un patrimoni emblemàtic de l'illa de Mallorca, els orgues històrics. No deixa de ser curiós el notable interès que aquest conjunt d'instruments, únic en el món, desperta en un ampli sector del turisme cultural d'arreu d'Europa, tot i que no sempre es troba en les condicions més desitjables.

Amb l'objectiu de recuperar aquest patrimoni històric, l'entitat ha elaborat un projecte cultural internacional que amb el nom d'Ars Organi i concebut des d'una òptica multidisciplinar, pretén la promoció dels orgues de Mallorca arreu d'Europa. Ars Organi és un projecte de desestacionalització turística, ofereix un conjunt d'activitats al llarg de 45 dies en baixa temporada, febrer i març: concerts temàtics, visites guiades, espectacles infantils, teatre, cinema-concert, cursos, conferències i seminaris, produccions audiovisuals, màster-classes..., tot servint-se de l'orgue històric com a vehicle per situar les Balears en un segment on encara no hi és present. A més, gaudeix del suport i de la participació de figures de reconegut prestigi internacional dins el món de la música d'orgue com són Gustav Leonhardt i Montserrat Torrent.

El projecte fou presentat a les anteriors administracions del Govern, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma durant el 2005, amb la possibilitat que a partir del mes de febrer de 2006 es començàs a posar en pràctica amb una periodicitat anual. Segons els esmentats interlocutors, el projecte fou rebutjat per manca de mitjans econòmics.

El pressupost total d'aquest projecte per a l'any 2006, amb un apartat de promoció turística que incloïa producció filmogràfica per a canals temàtics, no superava els 375.000 euros anuals. Lluny de voler fer cap valoració negativa del golf com a esport de moda, ens sembla que la diferència pressupostària entre els dos projectes (Golf - 4,6 milions d'euros del 25 al 28 d'octubre de 2007 versus Patrimoni Històric - 375.000 euros per febrer i març en el 2006) no justifica la repercussió creada per aquest esdeveniment.

Bartomeu Mut.

(Rebuda per e-mail).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.