L'apunt
Agenda Mallorca 2029
02/02/24 11:34
El 31 de desembre de 2029 es compliran 800 anys, vuit segles, de la data més important de la història de Mallorca. Serà un moment especialment adequat per organitzar una gran commemoració que, impulsada per les institucions públiques o per la societat civil, ha de servir, en primer lloc, per recuperar la memòria i per revisar, actualitzar i potenciar la Diada.
També a Opinió
- «Són vostès les del català? Doncs ara mateix les trec de la meva agenda», un metge nega l’atenció a una pacient
- El batle de Petra comercialitza un allotjament turístic gràcies a haver mentit en la Declaració Responsable inicial
- Dues diputades de Vox tornen a muntar un espectacle al Parlament i s’insulten entre elles: «gilipollas» i «sinvergüenza»
- El primer tinent de batle de Petra va construir una bodega il·legal
- Nova junta gestora de l’OCB d’Inca
4 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Estimar ca nostra implica conèixer la nostra història, i estimar-la. No podem deixar que aquesta història es continuï diluint dins la ignorància que, tal pareix, es vol implantar a aquestes illes, a on les arrels s'assequin per falta d'abonament a les noves generacions, són segles de patir un menysteniment de la nostra història, d'arraconar-la al calaix de baix del canterano. Per això alab la iniciativa i esper veure-la feta una realitat.
I l’1 de març del 2030 serà, segons algunes fonts, el vuitè centenari de la carta de franqueses. Curiosament el mateix dia que l’Estatut d’Autonomia, que segons algunes versions no esmenta la carta d’alguns drets humans de fa vuit segles. És com escriure un Nou Testament sense esmentar-ne el Vell. Almenys és curiós. Aquest document que dius, Tomeu, podria ser aprovat per entrar en vigor l’1 de març del 2030 i, per favor, si no hi som, recordar la Carta de Franqueses. Tot això no lleva, al meu parer, que celebrem també el 12 de setembre, la constitució del Regne sobirà de les Mallorques, defensat pels sobiranistes antipenínsula ibèrica del PP balear i de VOX Balears (el 12 de septembre recorda una etapa amb més independència envers la futura Espanya i és comprensible que PP i VOX de les Balears vulguin commemorar aquesta etapa).
i perquè no trilingüe? l'idioma de les Balears es el català, després si voleu hi ha el castellà, l'àrab, l'alemany, l'anglès i el francès entre altres, però la llengua de les illes Balears es el català.
una Mallorca bilingüe