algo de nubes
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 12.82°
20°

Nadal es prepara al Roland Garros

La primavera s'acosta i amb ella el gran període dels tennistes que estimen exercir-se en les superfícies d'argila. El líder d'aquesta gran armada és sens dubte Rafael Nadal, el principal exponent de l'escola del tennis espanyol i sobretot el que més sap jugar en aquesta superfície lenta però pesada.

Nascut i crescut en els camps de terra batuda amb l'ajuda del seu oncle Toni, Rafa està en un moment madur de la seva carrera després d'haver-se recuperat després d'una època molt pobra en títols i en satisfaccions. El tennista mallorquí, actual número 2 del rànquing ATP, és a dir la classificació dels tennistes masculins, ha tingut una baixada de rendiment l'any 2015, degut també a unes quantes molèsties en els genolls, però ha tornat per a continuar sent un dels referents d'aquest esport. Dotat d'una esquerrana impressionant i d'un dinamisme sense iguals, Nadal s'està preparant ara a lluitar per als principals tornejos que es disputaran entre març i juny.

El torneig més important de tots aquests és, sens dubte, el Roland Garros, és a dir l'obert de França. El mallorquí es sent com a casa a París, un lloc en el qual ha triomfat en 11 ocasions, rècord absolut tant per a la competició com per a un Grand Slam. Per descomptat, ara que està a punt de complir els 33 anys, el de Manacor voldrà continuar validant el seu domini en terra francesa.

La seva enorme confiança en l'argila i en els camps de la perifèria de París, on ha escrit pàgines d'històries del tennis modern, són sens dubte la seva arma principal en la lluita per a aquest trofeu tan prestigiós. La seva victòria en el central el 9 de juny pròxim ho projectaria cap a una dimensió privilegiada, ja que seria el seu dotzè Roland Garros i el seu divuitè Gran eslam en total.

No obstant això, malgrat estar travessant un bon moment i no obstant això la seva condició de gran favorit en la pròxima edició del Roland Garros, el balear haurà de veure-la-hi amb una sèrie de rivals de nivell. Entre tots destaca Novak Djokovic, un any més jove i guanyador dels últims tres Eslam, des de Wimbledon 2018 fins al Australian Open del gener passat. El serbi, de 31 anys, es troba tal vegada en el seu millor moment de sempre, tant a nivell físic com anímic, i tot apunta al fet que voldrà donar-ho tot per a poder aconseguir quatre títols d'Eslam consecutius, una cosa mai aconseguida per ningú.

Encara, no cal oblidar-se que sempre podria haver-hi alguna que una altra sorpresa. Altres candidats per a fer un bon paper són Dominic Thiem i, per descomptat, Roger Federer, el que tal vegada sigui el més gran de sempre, que no deixa mai de sorprendre. El que queda clar és que a París caldrà esperar-se sorpreses i, per descomptat, espectacle.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.