nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Davydenko s'imposa a Nadal

El tennista mallorquí, que tornava a una final després de cinc mesos, no va poder amb la gran dreta del rus. Tot i la derrota, el número 2 del món ha jugat el seu millor torneig des del passat mes de maig

111712
El rus Nikolav Davydenko i Rafel Nadal amb els trofeus a Xangai. | NIR ELIAS

El tennista rus Nikolay Davydenko va aprofitar la potència de la seva dreta i el seu gran moment de forma per superar en la final del Màsters 1.000 de Xangai Rafel Nadal (7-6 (3) i 6-3), que va quedar sense el seu sisè títol de l'any però que va jugar el seu millor torneig des del maig i va plantar una llavor d'esperança amb vista a futurs compromisos. La primera part es va convertir en una muntanya russa que Davydenko va saber dur a bon port. Després de dos jocs inicials tranquils, el rus no esperà més per trencar el servei de Nadal, desconcertat pels angles impossibles que li arribaven des de l'altre costat de la pista. El set semblava sentenciat amb 4-2 i dues pilotes de trencament per a Davydenko, però el mallorquí va remuntar la situació amb voluntat.

Passada la seva gran oportunitat, el rus va perdre fermesa i va començar a enviar tirs fora. Així va alegrar el número 2 mundial, que va encadenar tres jocs consecutius: va aguantar el seu servei, va convertir la seva primera pilota de trencament i va tornar a aprofitar el seu servei per agafar la iniciativa per primera vegada (4-5).
Més assentat, Nadal arribà a disposar d'una pilota de set, però Davydenko ja estava superant el seu sot i no el permeté sorprendre'l. El vuitè jugador mundial recuperà la seva millor versió en el tie break i deixà l'illenc en tres punts. Nadal es va enganxar a la resistència per sobreviure a l'inici del segon parcial (2-2) i va disposar una pilota de trencament, una autèntica conquesta a aquestes altures de xoc.

No obstant això, el guió es va repetir novament: Davydenko va aguantar, va tornar a olorar el rastre de la seva presa i va atacar en el següent joc per segellar el segon trencament del partit (4-2). Nadal va evitar la rendició, va guanyar el seu servei (5-3) i es va posar 30-30 a la resta en el darrer joc, però Davydenko tallà qualsevol gesta amb una gran pujada a la xarxa i un error no forçat del mallorquí, que provocà un final amb suspens i amb intervenció de "l'ull de falcó". La tecnologia també va vèncer la fe infrangible de Nadal.

Rafel Nadal : "Ha estat una derrota positiva"

Rafel Nadal va assenyalar que, malgrat haver perdut la final del Màsters 1.000 de Xangai contra el rus Nikolay Davydenko, sent que va ser "una derrota positiva". "He perdut un partit amb un dels millors del món. He competit bé i això és el primer cop que em passa després de la lesió. He sentit que he estat a prop de guanyar i això és una bona perspectiva. A més, l'enfrontament començà amb un trencament en contra. Tot i això, he lluitat i cregut en la victòria, la qual cosa les altres vegades veia molt més llunyana", va raonar Nadal. "Aquesta és l'ocasió en què mentalment he estat millor. També físicament i això ha fet que el cap em respongués bé. He intentat cercar solucions i no han estat suficients perquè ell ha ha jugat millor.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 14 anys
Que greu que me sabe!
Valoració:1menosmas
Per Xesca, fa mes de 14 anys
Llàstima. Enmig del caos polític, tenir victòries esportives sempre consola. Per sort, hi ha el Barça.
Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente