algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

El genoll passa factura a Nadal

El tennista manacorí abandonà el torneig amb molèsties quan perdia davant el rus Nikolay Davydenko en el duel de quarts de final

El tennista manacorí Rafel Nadal es va retirar ahir del torneig Màster Sèries de París-Bercy amb problemes al genoll dret quan perdia en un partit de quarts de final contra el rus Nikolay Davydenko per 6-1 i després de disputar-se 47 minuts de joc. "He sentit una punxada aguda al genoll i m’impedia prendre impuls. Així no es poden jugar partits d’alt nivell", afirmà el número u del món.

Després de ser atès pel massatgista durant uns minuts quan el marcador reflectia 4-1, el mallorquí va jugar encara dos jocs més però tot just va disputar les bolles complicades. "Contra un rival com Davydenko, si no estàs al cent per cent, no pots fer res. Era millor retirar-se", afirmà Nadal, l’abandonament del qual coincidí amb el del número dos del món, el suís Roger Federer. Aquest, afectat per dolors a l’esquena, ni tan sols va disputar el seu partit davant el nord-americà James Blake.

Nadal es va mostrar confiat de poder recuperar-se aviat de la lesió, que va atribuir a la llarga temporada i al calendari que imposa l’ATP. "Em sotmetré a proves, però confii de poder anar a Xangai. Tot i això, no faré cap bogeria. Si no es pot, no hi aniré i tornaré per poder jugar la final de la Copa Davis. I si tampoc no puc, ho deixarem fins a la pròxima temporada", assegurà. "No és una lesió que em limiti al cent per cent, no crec que sigui res realment greu", afegí.

El mallorquí va sentir molèsties ja en el partit de vuitens de final contra el francès Gael Monfils. "Vaig fer un parell de gests rars", digué. Nadal afirmà que aquestes lesions "són coincidència", però va atacar el calendari de l’ATP, que els obliga a disputar molts torneigs. "En cada partit donam el màxim i la temporada és llarga. Això hauria de fer reflexionar l’ATP, que mirin el que passa en aquesta fi de temporada. La pilota cada vegada va més de pressa i cada cop és més difícil per als nostres cossos", va assegurar.

El balear es mostrà comprensiu amb el públic francès que el va xiular quan abandonava l’estadi. "Entenc que estiguin decebuts perquè havien pagat una entrada per veure un partit, però han de tenir en compte que en aquesta circumstància el més perjudicat era jo. Estava més decebut que ells", apuntà.

L’abandonament de Nadal també afecta l’argentí Juan Mónaco, amb qui ahir també havia de disputar un partit de dobles davant els sud-africans Jeff Coetzee i Wesley Moodie. Per la seva banda, el rus Davydenko lluitarà per un lloc a la final amb l’argentí David Nalbandián, qui va eliminar l’escocès Andy Murray en dos sets per un ajustat 7-6 i 6-3.

Roger Federer també es retira
amb mal a l’esquena

El tennista suís Roger Federer, número dos del món, també ha haver d’abandonar ahir del torneig Màster Sèries de París per mal a l’esquena. El jugador helvètic va decidir no presentar-se just abans del seu enfrontament de quarts de final davant del nord-americà James Blake. "A causa d’un intens mal d’esquena, he decidit retirar-me del partit contra James Blake", informà Federer a través d’un comunicat a la seva pàgina oficial en internet (www.rogerfederer.com).

"La meva esquena no ha estat bé els darrers dies i avui –ahir per al lector– m’he aixecat del llit amb molèsties perquè no havia respost al tractament de la nit anterior", destacà. La seva partida significa que Federer no ha guanyat enguany cap torneig Màster Sèries, la qual cosa passa per primera vegada des de l’any 2003. La pròxima aparició de Roger Federer en el circuit ATP serà a la Copa de Màsters de Xangai, que tancarà la temporada i serà disputada a partir de dia 9 de novembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.