cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
16°

Nadal no va tenir pietat de Moyà i espera Djokovic en les semifinals

El manacorí no donà opcions al palmesà i és a una passa de la final

A la pista no hi ha amics. I Rafel Nadal ho va recordar ahir a Moyà a la pista central seu del torneig d’Hamburg, cinquè Màsters Sèries de la temporada. El manacorí superà el palmesà, onzè favorit, en poc més d’una hora per un resultat que no deixa dubtes sobre la superioritat del número 2 del món: 6-1 i 6-3.

El primer set fou una passejada per al segon favorit del torneig alemany, previ a la gran cita de París. Malgrat que si hi ha un tennista en el circuit professional que coneix els punts febles de Nadal aquest és el seu amic Carles Moyà, quan el seu tennis és a anys llum del rival hi ha poca cosa a fer.

El serbi Novak Djokovic espera ara el manacorí en les semifinals. Un duel que serà, sens dubte, molt més igualat. De fet, s’enfronten els dos millors tennistes d’enguany i, en un futur, els dos que lluitaran per succeir el suís Roger Federer al cim del tennis mundial. Si Djokovic venç avui el balear i s’endú el títol, demà substituirà el campió del Roland Garros en el número 2 de l’ATP. El guanyador del duel d’avui sortirà molt enfortit anímicament.

«Serà un partit molt important, perquè és el tennista més en forma del cirtuit, però més enllà que pugui perdre el número 2 del món, estic content perquè he tornat a assolir les semifinals d’un gran torneig com aquest. I això, després de començar la setmana amb doloroses ferides als peus», assegurà Nadal en acabar el seu duel ‘fratricida’. Djokovic i Nadal, fins avui, s’han enfrontat nou vegades amb un balanç favorable per al balear de 6-3, encara que el darrer partit, en el passat torneig d’Indian Wells, fou per al serbi.

Djokovic venç fàcil

El serbi Novak Djokovic, tercer jugador del món, acabà amb el somni del català Albert Montañés en poc més d’una hora (6-2 i 6-3). El triomf de Djokovic posa més pressió a Nadal, al marge del que facin en les semifinals, en la Cursa de Campions de 2008, on el serbi ja mana per 66 punts d’avantatge respecte del manacorí. Si el tercer favorit venç avui, el mallorquí deixaria el capdavant d’aquesta classificatòria, que només compta els resultats d’enguany.

Montañés només aguantà el rival en els tres primers jocs, fins que perdé el servei. Llavors el serbi fou una màquina piconadora amb un servei excel·lent que compensa les seves mancances sobre terra batuda. En la segona i definitiva mànega, Djokovic només hagué de no cometre massa errades amb el servei i esperar l’oportunitat de ‘break’, que aprofità còmodament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.