algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Nadal medita abandonar el centre de tennis

Està fart de la polèmica que envolta un projecte que l'actual Govern vol retallar considerablement

Rafel Nadal podria desvincular-se en els propers dies del projecte del centre de tecnificació esportiva de tennis que s'està construint a Manacor. El motiu és la polèmica que envolta el projecte i que nasqué quan el Govern balear va anunciar que modificarà el projecte dissenyat pel tennista i revisarà el protocol de col·laboració firmat entre l'expresident Jaume Matas; el batle de Manacor, Antoni Pastor i el mateix tennista el desembre de 2005.

Aquell acord especificava que el centre duria el nom de Rafel Nadal. Així mateix, el tennista assessoraria el Govern en matèria esportiva, participaria en esdeveniments esportius i en el disseny del centre de tecnificació. A més, Nadal també es comprometia a assistir a actes de promoció de les Illes i fomentar l'esport i les Balears en actes esportius entre 2006 i 2007. El tenista va complir amb la seva participació en la World Tarvel Market i la promoció a Shanghai, entre altres actes de promoció. Ara, davant d'aquesta situació i vista la polèmica que embolica aquest projecte, el tennista i la seva família mediten desvincular-se d'aquesta iniciativa.

Cal destacar que el protocol no fa referència a la futura gestió del centre d'alt rendiment encara que a Manacor ja es donava per fet que aniria a càrrec del tennista i que l'explotació podria estar «pactada de paraula» entre ell i Matas. De fet, en aquest sentit, el batle de Manacor, Antoni Pastor i el director general d'Esports, Biel Gili, van revelar ahir que la futura gestió «no està definida» i «encara se n'ha de parlar».

Pastor i Gili van realitzar aquestes declaracions després d'una reunió i una visita a les obres del centre de tecnificació a la qual va faltar el conseller d'Esports, Mateu Cañellas per motius de salut, i a la qual sí hi va assistir Jaume Amengual, president de la Federació de Tennis de les Illes Balears, associació a la qual el Govern ha donat veu en aquest projecte.

Les diferències polítiques entorn d'aquest projecte són considerables sobretot pel que fa a la magnitud del projecte. Pastor va deixar clar que «defensarem el projecte inicial, que és el més ambiciós» i que va ser dissenyat «per l'equip de Rafel Nadal». Per la seva part, Gili va dir que el Govern «té dificultats econòmiques» i que s'hauria de reduir el projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.