muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Ha mort el mític jugador de pilota valenciana Francesc Cabanes Pastor, 'el Genovés'

Francesc Cabanes Pastor, conegut com el Genovés, ha mort aquest dissabte als 66 anys. El sis vegades campió de l'individual i llegenda per la passió que va despertar entre els aficionats, no ha pogut superar una greu malaltia contra la qual lluitava des de feia tres anys.

El pilotari va estar en actiu entre 1972 a 1996 i és considerat una de les figures del segle XX en l'escala i corda. Justament abans de retirar-se va protagonitzar l'anomenada 'partida del segle', a Sagunt, contra un jove Álvaro, de 21 anys.

Paco Cabanes i Pastor va néixer el 20 de desembre de 1954 al municipi del Genovés (Costera) al carrer La Font, on jugava a raspall tots els diumenges de vesprada. Als nou anys va quedar orfe de pare i es va posar a treballar com a forrador de marraixes, de veremador a França i d'obrer a Benissa, on començà a jugar a trinquet en el seu temps lliure.

El pilotari va ser distingit al llarg de la seva vida amb l'Alta Distinció de la Generalitat al Mèrit Esportiu l'any 2019, la de l’Ajuntament del seu poble, el premi Vicent Ventura per la seva actuació cívica, El Saque de la Federació de Pilota Valenciana i la txapela basca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.