algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Cop de Contador a la classificació

El madrileny atacà a poc més de vuit quilòmetres del final i despenjà el seus principals rivals a la general. Al final, va cedir el triomf d'etapa a Rujano

125838
José Rujano passa la meta en primer lloc seguit d'Alberto Contador. | CARLO FERRARO

El ciclista madrileny Alberto Contador (Saxo Bank-Sungaard) va tornar a donar un cop a la cursa en la tretzena etapa del Giro d'Itàlia, de 167 quilòmetres, amb inici a la localitat italiana d'Spilimbergo i final a Grossglockner, als Alps austríacs, on es va imposar el veneçolà José Rujano (Androni Giocattoli) amb el beneplàcit del madrileny.

Contador va atacar en el Kasereck, port austríac de primera categoria, quan faltaven 8,4 quilòmetres per arribar a la meta, i el fort ritme del de Pinto tan sols el va poder seguir Rujano. La parella va anar augmentant l'avantatge respecte dels seus perseguidors i van arribar junts a meta, on Contador, que ja va guanyar en aquest Giro en l'etapa de l'Etna, va cedir la victòria d'etapa al veneçolà.

Per darrera seu, a gairebé un minut i mig, varen arribar els francesos John Gadret (Ag2r) i Hubert Dupon (Ag2r), i basc Igor Antón (Euskaltel). Després va creuar la línia un grup en el què es trobaven favorits com Vincenzo Nibali (Liquigas), Michele Scarponi (Lampre), David Arroyo (Movistar) i Roman Kreuziguer (Astana).

Aquest grup va perdre un minut i 48 segons respecte de Contador, si sumam els dotze segons de bonificació que el líder del Saxo Bank va aconseguir per acabar segon l'etapa. Bastant més tard varen arribar Kanstantsin Siutsou (HTC-Highroad) i Christophe Le Mevel (Garmin), segon i quart en la general, respectivament, que es veuran relegats diversos llocs en la classificació.

Aquest nou cop d'efecte d'Alberto Contador, el situa encara molt més líder en la general, per davant de Vincenzo Nibali, al qual avantatja en més de tres minuts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.