algo de nubes
  • Màx: 20.39°
  • Mín: 12.82°
20°

Pauner es troba molt afectat per la mort de Calafat

El company d'expedició de Tolo fou qui informà la família de la fatal notícia

Carlos Pauner es troba molt afectat per la mort del muntanyenc mallorquí Tolo Calafat, el seu company en l'ascens a l'Annapurna, amb qui va parlar per última vegada ahir horabaixa quan "la seva veu era un fil de vida".

Així li ho ha comunicat Pauner, a les 7.40 hora balear, a l'equip que des de Saragossa segueix l'escalada del muntanyenc aragonès, que acabava d'arribar amb Juanito Oiayarzábal i el romanès Horia Colibasanu al camp base, després de telefonar a la família, que "es troba desolada per la notícia".

"Molt tristament, he de comunicar la mort de Tolo Calafat", ha informat en un breu comunicat Carolina Pueyo, que integra l'equip que ajuda el muntanyenc aragonès des de la capital aragonesa.

Cerca infructuosa

Des del camp 4 van enviar un xerpa cap a dalt per tal d'assistir-lo, amb oxigèn, aigua, sac, i medicines, i va ascendir durant onze hores, sense trobar-lo. Ahir de capvespre va nevar molt en la part alta de l'Annapurna i el temps era horrible, continua el comunicat.

Aquest matí, un helicòpter amb un equip suís expert en rescat ha pogut sobrevolar, amb el metge Jorge Egocheaga, la zona on hi havia Tolo, enganxat a la muntanya, i no han vist absolutament res.

Després de molta estona intentant-ho, han baixat al camp 4 i han tret a Juanito, Carlos i Horia, amb cordes lligats a l'helicòpter, i els han traslladat així fins el camp base. El primer que ha fet Carlos ha estat cridar a la família de Tolo, desolada per la notícia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Sindreu, fa mes de 13 anys
Hem perdut un amic i un gran excursionista. Estem desolats i patint molt per la Marga i els seus 2 al·lots. Una abraçada ben gran a tots.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente