cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
20°

Tòquio insta a uns Jocs sensibles amb el medi ambient

La capital japonesa és l'única candidata que n'ha organitzat uns, els de 1964

Tio ha fet aquest divendres un apassionat discurs en defensa del planeta i del medi ambient, prometent als membres del Comitè Olímpic Internacional (COI) uns jocs en harmonia amb la naturalesa si són elegits com a seu per als Jocs Olímpics del 2016.

"Estam ben posicionats per funcionar com a futur model de seguretat pública i sostenilitat ambiental", ha dit el flamant primer ministre japonès, Yukio Hatoyama, als membres del COI. "A Tòquio tot el món serà testimoni de l'esforç humà prosperant en harmonia amb la naturalesa" ha agregat.

Li ha tocat un paper difícil de representar, després que el president Barack Obama i la primera dama Michelle Obama van parlar en nom de Chicago.

Amb un canvi de to destacat, la delegació japonesa ha parlat del significat de les seves presentacions i de la votació del divendres, en el centre de convencions Bella, el mateix lloc que acollirà la conferència de Nacions Unides sobre canvi climàtic entre el 7 i el 18 de desembre.

"És simbòlic que elegissin el mateix lloc que per a la conferència de canvi climàtic de l'ONU", ha dit el governador de la ciutat, Shintaro Ishihara, als membres del COI. "El resultat d'avui podria ser tan significatiu com el d'aquella", ha agregat.

El governador Ishihara havia advertit prèviament aquesta setmana que els Jocs Olímpics del 2016 podrien ser els últims a causa de l'escalfament global. Aquest tema va ser reprès immediatament avui quan començà la seva presentació amb un discurs de la jove gimnasta Resa Mihina, que va dir representar els futurs esportistes olímpics.

"Existeix la preocupació que no hi haurà gaire gent que vulgui fer esport, o gaires llocs per fer-ho", ha afirmat. "Per això la seva decisió és tan important. Si us plau, elegeixin una ciutat que demostri compromís amb el nostre futur", va agregar.

Així mateix, Tòquio ha restat importància a les preocupacions sobre una relativa falta de suport públic i passió, que podrien anar en contra seva. També van fer una sèrie de discursos dinàmics en anglès i francès. La capital japonesa és l'única de les quatre ciutats candidates que ja ha estat seu d'uns Jocs, els de 1964.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Visca el rugbi!, fa mes de 14 anys
La notícia esportiva important d'avui és que els Dragons Catalans juguen la semifinal de la lliga de rugbi a XIII.

Després de quatre anys d'haver entrat a la Super League l'equip de Perpinyà d'aquesta disciplina de rugbi ha arribat sorprenentment a la semifinal.

dBalears, volem llegir les nostres notícies esportives.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente