nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

No ploris per mi, Argentina

Espanya aconseguí la seva tercera Copa Davis gràcies a la victòria de Fernando Verdasco davant José Acasuso, que segellava el triomf dels homes d'Emilio Sánchez Vicario sobre els locals per 1-3

Un dia més, Fernando Verdasco es va sobreposar a la pressió i a un destí que semblava ombrívol per derrotar José Acasuso en el quart partit i segellar el triomf d’Espanya sobre l’Argentina per 3-1 en la final de la Copa Davis disputada a Mar del Plata. Amb drama a la pista, on ambdós jugadors es van sentir incòmodes i amb sofriment (Acasuso va acabar amb problemes abdominals), Espanya va sumar el seu tercer títol en aquesta competició en vèncer Verdasco per 6-3, 6-7, 4-6, 6-3 i 6-1 en tres hores i 56 minuts.

Sense Rafel Nadal a l’equip i trencant els pronòstics que consideraven l’Argentina com a favorita després de 13 eliminatòries invicta a casa, Espanya va aconseguir el tercer títol després dels assolits el 2000 contra Austràlia a Barcelona i el 2004 a Sevilla contra els Estats Units. Des que Croàcia va guanyar el títol el 2005 a Bratislava contra Eslovàquia per 3-2, ningú no havia gosat vèncer com a visitant. Espanya ho va aconseguir amb una formació nova en la qual Feliciano López és l’únic supervivent de l’equip que va disputar i va perdre l’enciamera contra Austràlia en la final de Melbourne el 2003.

L’esquerrà madrileny Fernando Verdasco, 16 del món, va ser l’elegit per Emilio Sánchez per substituir David Ferrer en un partit de vital transcendència. I malgrat els nervis, de jugar pràcticament engarrotat dos sets i mig, va saber temperar les seves emocions, abstreure’s de l’atmosfera ambiental i tirar endavant el matx més complicat de la seva vida. Verdasco va sofrir perquè també li va pesar en excés l’obligació de resoldre; a més, va tornar a tenir el públic en contra. "Ivanovic t’engana", li van cridar referint-se a la seva actual al·lota, la jugadora sèrbia. I al final, després de concretar el tercer punt de partit, amb una superba dreta que va agafar desarmat el seu rival, va caure en terra i tot l’equip espanyol es va llançar a abraçar-lo amb passió.

Nadal: "És impossible ser més feliç"

Rafel Nadal, que no va poder acudir a Mar del Plata per disputar la final de la Copa Davis, va assenyalar que "és impossible ser més feliç", després de la conquesta de la tercera enciamera per part del tennis espanyol, "sobretot pels jugadors que són allà". El número 1 del món va assenyalar que Espanya ha assolit "una cosa impressionant". "Crec que ser més feliç és impossible. Han aconseguit una cosa impressionant: guanyar l’Argentina, que feia un caramull d’eliminatòries que no perdia a casa, en un ambient advers, encara que menys del que esperàvem. Més feliç impossible, sobretot per ells, els jugadors", va dir Nadal en declaracions a Televisió Espanyola.

"Fernando (Verdasco) ha estat molt brillant, sobretot a partir del quart set. Abans, en el segon i el tercer, ha estat un poc nerviós. Feliciano ha fet una gran eliminatòria i Ferrer, encara que ha passat uns mesos molt durs en aquest tram final de l’any, és vital per a aquest equip. Són moments inoblidables. És una pena no ser allà, no només jugant, sinó fent costat a l’equip", va assenyalar Rafel Nadal.

Verdasco: "Això
és com un somni"

Fernando Verdasco va reconèixer que donar a Espanya el punt definitiu per conquerir la tercera Enciamera va ser com somni per ell, ja que normalment no juga els partits d’individuals en la mítica competició per països. "Sí, he plorat en acabar. Ara no sé ni què dir perquè és com un somni", va reconèixer el madrileny després de vèncer José Acasuso en declaracions a Televisió Espanyola. Verdasco va confessar que no es podia creure haver sumat el punt final. "No m’ho creia, no sabia si havíem guanyat la Davis o què. Tan sols sabia on érem perquè lluites tota la teva vida per a això", conclogué.

D’altra banda, Feliciano López, que igual que Verdasco ha guanyat dos punts en aquesta final, considera que el triomf es deu a la feina d’equip. "Hem guanyat tots, no només Fer i jo. Hi ha hagut un equip molt unit. S’ha de recordar l’important paper que va tenir Nadal a Alemanya i a Madrid", va explicar. A més a més, comentà que havia estat molt nerviós al vestidor. "No podia mirar el match ball. Estava mort de por veient el partit", va indicar.• E.P.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.