algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Vuitè, però millor debutant

Jorge Lorenzo s'acomiada del seu primer any en MotoGP amb un balanç positiu. Stoner es va adjudicar la darrera carrera de la temporada acompanyat de Pedrosa i Rossi al podi

Jorge Lorenzo va acomiadar la temporada del seu debut a MotoGP amb un vuitè lloc en el Gran Premi del País Valencià i es va convertir en el millor debutant de la categoria, en una cursa que va dominar de cap a cap l’australià Casey Stoner. La victòria li serveix per enviar als seus principals rivals, a Dani Pedrosa (Honda) i a Valentino Rossi (Yamaha), el missatge que no es rendeix amb vista a la temporada 2009.

El mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha) sortí amb molt de desavantatge, des del setè lloc, i es torbà a superar l’onzena plaça. No avançà el nord-americà John Hopkins (Kawasaki) fins a la divuitena volta i Alex de Angelis, de San Marino (Honda), fins a la setzena. En l’antepenúltima el pilot de Palma, amb problemes d’adherència a la seva Yamaha tot el cap de setmana, superava l’italià Loris Capirossi (Suzuki) per ser vuitè.

Tot i la seva irregular temporada, aquesta només es pot qualificar d’excel·lent i Lorenzo finalitza 2009 amb un triomf en l’any del seu debut a Moto GP, en la tercera correguda de l’any, a Portugal, i ha guanyat la classificació de debutants de la cilindrada màxima. Stoner havia aconseguit la pole i ahir només va perdre la primera posició quan Pedrosa la hi va prendre, en la sortida i en els primers revolts.

Stoner va estirar amb totes les seves forces i va fer ben aviat la volta ràpida per distanciar Pedrosa i, sabedor del que és capaç el campió del món italià, també Rossi. Durant uns minuts pareixia que el català podria deixar enrere l’australià i el transalpí l’hi podria deixar a ell, cosa que hauria donat emoció a la carrera. Tanmateix, Stoner augmentà el seu ritme i distancià Pedrosa, i aquest féu el propi amb l’italià. Aquí, pràcticament, va morir la prova. El pilot de Barcelona es trobava a més de tres segons del de Southport en un circuit amb molts de revolts i lent, cosa que no hi afavoreix les remuntades.

Toni Elías es va acomiadar de la Ducati de l’equip Pramac amb un dissetè i penúltim lloc, i l’any que ve tornarà a l’equip satèl·lit d’Honda, que dirigeix l’expilot italià Fausto Gresini. En la classificació final del campionat, Rossi ha batut el seu rècord de punts en una mateixa temporada, amb nou victòries i setze pòdiums en devuit curses.•

Lorenzo, orgullós de ser el millor principiant

El pilot mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha) es va mostrar ahir molt orgullós d’haver guanyat el trofeu de millor debutant de MotoGP en la temporada que ha finalitzat aquest cap de setmana, en el Gran Premi del País Valencià, en el qual va rebre la visita del conseller d’Esports del Govern de les Illes Balears, Mateu Cañellas. Cañellas es va desplaçar al circuit Ricardo Tormo de Xest acompanyat pel director general d’Esports, Gabriel Gili.

Lorenzo va assenyalar, tanmateix, que li hauria agradat acabar l’any 2008 amb un podi i no en el vuitè lloc, i va explicar que havia tingut problemes mecànics, per la qual cosa també es va felicitar d’haver estat capaç d’acabar la prova i d’haver-ho fet avançant rivals i marcant la seva volta ràpida en la darrera volta. El pilot de Palma va agrair al seu equip el treball realitzat durant la temporada i a Michelin, la marca que abandona el Mundial arran de la nova regulació de pneumàtics per a la campanya vinent, en la qual Bridgestone serà el subministrador únic.

"No propicia l’espectacle"

Per la seva banda, l’italià Valentino Rossi, vuit vegades campió del món, va declarar després de ser tercer en el Gran Premi del País Valencià que "aquesta pista no és bona per a l’espectacle". Rossi va assenyalar que no havia pogut lluitar pel primer lloc perquè, a pesar d’haver fet una bona sortida, no havia estat capaç d’agafar un bon ritme de carrera. "Ha estat impossible agafar Pedrosa", va dir.

Respecte de la nova reglamentació, segons la qual l’any que ve hi haurà un subministrador únic de pneumàtics per a tots els pilots, Rossi indicà: "Ningú no sap què passarà". Sobre l’avorriment que havia provocat la carrera d’ahir, l’italià va explicar: "Aquesta pista no és bona per a l’espectacle", perquè beneficia l’electrònica i la posada a punt de les màquines, i deixa poc marge de millora per al pilotatge".

El vuit vegades campió del món declarà que la temporada que acabà ahir ha estat "espectacular" i que ha guanyat un dels seus millors campionats, de manera que ha de donar les gràcies a tots els qui l’han ajudat a recuperar el títol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.