algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

“La Conselleria és per donar estabilitat, no per salvar ningú”

Mateu Cañellas presenta els nous criteris per a la concessió d'ajudes de la Fundació Illasport

El conseller d’Esports i Joventut, Mateu Cañellas, presentà ahir els nous criteris pels quals es guiarà la Fundació Illasport per donar les ajudes als clubs balears que competeixin en categoria estatal i que no siguin una societat anònima esportiva. Segons el conseller aquests criteris són "trasparents, equitatius, justos i paritaris".

Mateu Cañellas va incidir en el fet que el total de les ajudes que es repartiran serà molt semblant al d’aquesta temporada i que allò que s’ha canviat "és la manera de repartir els doblers".

El conseller explicà que aquests criteris s’han fet d’acord amb els clubs implicats i estan basats en raons esportives a partir de tres punts: "Transparència, que siguin equitatius i que siguin paritaris". Així el conseller vol acabar amb el repartiment desigual del que s’ha heretat de l’anterior administració.

Els clubs que podran optar a aquestes ajudes per equips col·lectius seran tots aquells que participin en una competició estatal i que lluitin amb equips d’altres comunitats autònomes, tenint en compte la categoria.

Les ajudes estaran dividides en un impor fix, que inclourà les despeses federatives, els desplaçaments i l’allotjament, igual per a tots els clubs; i un import variable que dependrà, entre d’altres coses, dels jugadors o tècnics balears que inclogui el club, nombre d’equips de base, palmarès o si participen en qualque competició europea.

"Són uns criteris clars, transparents, que incideixen en la manera com es reparteixen els doblers, amb una raó al darrere, tenen un perquè", apuntà el conseller durant la presentació dels criteris. Cañellas afirmà que ell és el conseller de tots, "no només dels esportistes populars, sinó també d’aquells desconeguts".

Mateu Cañellas explicà que aquests criteris no han sorgit de la nit al dia i que la seva conselleria porta sis mesos fent feina amb els diferents clubs per consensuar-los o que siguin el més justos possible per a tots.

Plans de futur
El conseller apuntà que amb aquests criteris, plantejats a mig termini, tres anys en principi, s’està tractant de posar ordre dins de la financiació esportiva i que el que volen és instaurar una filosofia d’actuació.

"Nosaltres allò que hem de fer és donar estabilitat als clubs, no podem ser-hi per salvar aquells que s’endeutin", afirmà Cañellas que abans ja havia advertit que els clubs "no poden basar el seu presupost en allò que surti de la Conselleria". •

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.