algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Riccó dóna el primer triomf a Saunier Duval

El també italià Franco Pellizotti (Liquigas), que creuà la meta quart, és el nou líder de la ronda italiana

El corredor italià Riccardo Riccó, del Saunier Duval, s'imposà ahir en la segona etapa del Giro d'Itàlia, amb sortida a Cefalú i arribada a Agrigent (Sicília), de 207 quilòmetres de recorregut, amb un temps de 5 hores, 48 minuts i 35 segons.

El nou líder de la general és el també transalpí Franco Pellizotti, del Liquigas, que acabà quart i que ara és primer amb un segon d'avantatge sobre el nord-americà Christian Vande Velde, que va iniciar la jornada amb la maglia rosa.

L'etapa va resultar interessant ja des del principi, ja que l'espanyol Igor Astarloa (Milram) no sortir per problemes intestinals. A la baixa d'Astarloa s'hi va afegir la del nord-americà David Zabriskie (Slipstream Chipotle), que sortí com a segon de la general i hagué de ser traslladat a un hospital a conseqüència d'una caiguda en un pas a nivell, caiguda que també va afectar l'espanyol Alberto Contador (Astana), que tanmateix continuà en la cursa sense problemes.

Després d'una hora de cursa es va registrar l'escapada del suís David Loosli (Lampre) i del francès Jeremy Roy (Francaise donis Jeux), que aguantaren fins al quilòmetre 155, amb un avantatge que en el seu punt màxim va arribar a ser de deu minuts.

Una vegada agafats els escapats, el grup ja es va mantenir compacte fins als darrers quilòmetres, on va arribar la part més dura.

L'arribada de les primeres rampes, devers 3,5 quilòmetres abans del final, permeté veure actius tant l'Alberto Contador com Joaquín Rodríguez (Caisse d'Epargne), que es varensituar en tot moment a la zona davantera d'un grup que, a poc a poc, va començar a perdre integrants.

Rodríguez llançà un atac fort en el darrer quilòmetre, però fou neutralitzat en la recta de meta, en la qual Riccó guanyà l'esprint.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.