algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 8.69°
18°

Un luxe desaprofitat

Dani Güiza i Juan Arango són la tercera parella més golejadora de Primera Divisió, però tot i així el Reial Mallorca no passa de lluitar per eludir el descens a Segona

El Reial Mallorca té un atac que imposa respecte. En aquests moments la parella davantera vermellenca formada per Dani Güiza i Juan Arango és la tercera més productiva de Primera Divisió i és a només dos gols de convertir-se en la més golejadora de la història del club.

Emperò, el conjunt de Gregorio Manzano no ha sabut treure el màxim profit a aquesta circumstància, ja que lluny de lluitar pels llocs capdavanters que donen dret a disputar competició europea la temporada que ve, el Mallorca transita per la zona mitjana de la classificació, això sí, una mica més lluny dels llocs de descens.

Dani Güiza, que avui es concentrarà amb la selecció espanyola amb vista al partit amistós de dimecres contra Itàlia, continua sent el màxim golejador espanyol de Primera Divisió amb 15 gols, mentre que Juan Arango sumà dissabte passat contra el Deportivo la seva 11a diana, amb la qual cosa iguala el seu millor registre golejador des que vesteix la camiseta del Mallorca, que datava de la temporada 2005/06.

Així les coses, entre l'andalús i el veneçolà sumen ja 26 gols, la qual cosa els situa com a tercera parella més efectiva de la Lliga, empatats amb els duets de l'Atlètic de Madrid -Forlán (13 gols) i Agüero (13)- i del Saragossa -Diego Milito (15) i Oliveira (11). Només les davanteres del Sevilla i del Reial Madrid poden presumir d'haver marcat més gols que la del Mallorca. El duet del Sevilla format per Luis Fabiano i Kanouté totalitzen 32 gols, gràcies en gran part als 22 del brasiler, que li permeten ser màxim golejador. En el Reial Madrid, Raúl ja n'acumula 15 i Van Nistelrooy 12, per a un total de 27.

Per altra banda, Güiza i Arango són a una passa de fer història en el Mallorca com a parella més golejadora. El tàndem més efectiu en la història del club balear fou el que formaren el camerunès Samuel Eto'o i l'uruguaià Walter Pandiani, que amb 14 dianes cada un, en sumaren 28 a la temporada 2002/03, també amb Manzano a la banqueta vermellenca. És a dir, quan encara resten nou jornades per al final del campionat, l'actual davantera del Mallorca és a només dos gols del rècord, a un de la marca que la temporada 1999/00 establiren Tristán (18 gols) i Carlos (9), amb 27 gols i ha marcat els mateixos que el curs 1986/87 aconseguiren Magdaleno (19) i Luis García (7).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.