algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

«El CSE no ratificarà aquesta assemblea»

Miquel Bestard es mostrà convençut que Mateu Alemany podrà presentar-se a les eleccions

El president de la Federació de Futbol de les Illes Balears, Miquel Bestard, està convençut que el Consell Superior d'Esports no ratificarà l'assemblea de la Reial Federació Espanyola de Futbol en què el president Àngel María Villar va aconseguir aprovar una sèrie de mesures entre les quals està la que impedeix Mateu Alemany presentar-se a les eleccions de la RFEF. Bestard va afirmar que algunes de les mesures aprovades van en contra de la llei i advocà per posar límits al temps que una persona pugui ocupar el carrec de president de la Federació.

"Després del que va passar el dilluns a l'assemblea general de la Reial Federació Espanyola de Futbol, quines accions prendrà la plataforma Federació de Tots?
"Ja s'ha impugnat aquesta assemblea, ara hem d'esperar que el secretari d'Estat per a l'Esport es pronuncïi. El Consell Superior de l'Esport ja havia avisat que els punts 4 i 5, aprovats dilluns, no respectaven la legislació i, tot i això, varen tirar cap endavant.

"Què pensa vostè que ha guanyat Villar amb l'assemblea d'ahir?
"Va demostrar que tenia l'assemblea controlada i, sobretot, va crear una reglamentació a la seva mesura per eliminar a qui havia de ser el seu rival en les eleccions. Amb aquesta reglamentació, per exemple, un ciutadà espanyol, per molta experiència que tingui en gestió futbolística, no pot optar al càrrec si en el darrer any no ha desenvolupat una tasca activa en cap altre club, mentre que qualsevol dirigent d'un club europeu, fins i tot un de Tercera Divisió, sí podria ser president.

"Creu que el seu suport a Mateu Alemany li pot passar factura a la Federació de Futbol de les Illes Balears?
"No crec que ens passi factura, tant és que la relació sigui bona o dolenta, nosaltres continuarem fent feina pel futbol balear. Les subvencions que rebem estan marcades per llei, estan garantitzades. Una altra cosa podria ser si hem de menester qualque favor ...

"Quina resposta espera del Consell Superior de l'Esport?
"Si Villar va ser avisat que allò que anava a fer estava en contra de la llei, ara s'haurien de prendre decisions en conseqüència. El CSD ha de ratificar l'assemblea i em sembla impossible que aquesta tiri endavant. Ens agradi o no hi ha d'haver control polític.

"Es va sentir una mica traït en veure que alguns vots balears varen caure del costat d'Àngel María Villar?
"No traït, sinó una mica decebut, no pel fet que triassin l'opció de Villar, el que nosaltres volem és que tothom pugui triar de forma lliure i per això no podem imposar el nostre parer, però sí perquè abans, parlant amb alguns d'ells, m'havien fet entendre que ens farien costat.

"Veu encara possible que Mateu Alemany es pugui presentar a les eleccions?
"Jo crec que sí que s'hi podrà presentar, el CSD ja ha dit que l'estatut aprovat no és de llei. Hem d'esperar, amb molta tranquil·litat, perquè ara ja és un problema d'estat.

"Va ser determinant en la votació de l'assemblea que el vot no fos confidencial?
"Crec que aquest és un fet indiscutible. A més a més, va convocar l'assemblea quan a ell li va anar millor, faltaven quasi 50 assembleistes. Estic convençut que, si el vot hagués estat secret, el resultat hauria canviat molt.

"Pensa que s'ha de posar qualque límit al temps que una persona pugui exercir com a president de la Federació per evitar una acumulació de poder excessiva?
"Està claríssim que s'ha de posar un límit al temps que una persona pot exercir, és el que passa a qualsevol govern. Alemany ja va dir públicament que, si accedia al càrrec, limitaria el seu mandat a vuit anys. 20 anys són massa i no és de rebut crear el sarau que han organitzat per aferrar-se a la cadira.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.