nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

David Muntaner, amb tres metalls d'or, va ser l'estrella de la Lliga

Balears aprofita l'absència del País Basc per quedar segon

Bona actuació dels pistards balears en la tercera jornada de la Lliga Nacional de Ciclisme en Pista que es disputà en el Palma Arena.

El corredor d'Establiments David Muntaner va ser l'estrella de la selecció balear, en conquerir tres medalles d'or. La primera en la persecució, amb un crono de 3.21.796 pels 3 km, superant el seu company d'esquadra Albert Torres, que amb un crono de 3.26.598 es quedà a menys d'un segon del rècord nacional júnior. El català Carles Herrero va ser tercer (3.33.820).

Pep Morlà, vuitè, amb 3.46.719, i Miquel Àngel Soto novè (3.59.641) completaren l'actuació balear. En la prova d'escratx doblet dels germans David i Jaume Albert Muntaner, seguit d'Iñaki Anzizar (Reino de Navarra). Albert Torres entrà segon, però va ser desqualificat per envair el passeig d'esprint d'un altre corredor.

En la cursa de puntuació dominà David Muntaner i s'assegurà l'or, amb 81 punts, seguit del català Airán Fernández (74), l'uruguaià del Navarra Agustín Margalef (69), i el mallorquí Pere Mas, amb 66 punts. Entre els deu primers entraren dos altres mallorquins, Daniel Crespí (7è) i José Alberto Ibáñez (8è).

En velocitat guanya Hodei Mazquiarán, superant el català Itmar Esteban. En la lluita pel tercer lloc va ser desqualificat el Balear David Alonso i guanyà el metall el català Alfredo Moreno. Daniel Estarellas hi quedà novè.

En la prova de madison o americana es registra la caiguda de Jaume Albert Muntaner, transportat amb una ambulància a l'hospital, probablement sense ferides greus. Els navarresos Anziar i Margalef triomfaren, seguits pels mallorquins José Alberto Ibáñez i Albert Torres i pels catalans Carreté i Vidal. En keirin va tenir el favorit Mzquiaràn dues averies i no pogué participar, i el menorquí David Alonso quedà a un pas del podi.

En les carreres de les dones victòries catalanes, Débora Gálvez en punutació, Azuzena Sánchez en escratx i Helena Casas en keirin.

Catalunya té la Lliga gairebé assegurada i les Illes Balears tenen avui, a partir de les 9 hores, en el mateix velòdrom, opcions de quedar en segon lloc, aprofitant absències.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.