algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

Brown s'imposa en una exigent arribada

L'australià del Rabobank va fer valer la seva força a l'esprint i se situa líder de la general

L'australià Graeme Brown (Rabobank) es va imposar en la segona etapa de la XVII Challenge-Volta a Mallorca, disputada ahir entre Cala Millor i Son Servera i que va servir per veure el debut d'Alberto Contador a la prova mallorquina. Amb aquesta victòria i amb el segon lloc que aconseguí en la jornada inaugural, Brown passa a ocupar el primer lloc de la classificació general, per davant de Philippe Gilbert (Française des Jeux) i Denis Flahaut (Saunier Duval), segon i tercer respectivament.

L'australià completà el recorregut amb un temps de 3 hores, 53 minuts i 53 segons i una velocitat mitjana de 36'45 quilòmetres per hora. Brown va demostrar que es troba en un bon moment de forma, ja que en una arribada estreta i amb revolts va superar José J. Rojas, que havia gaudit del treball del seu equip, el Caisse d'Epargne, que amb el mateix temps que el ciclista de Rabobank es tornà a convertir en el primer espanyol a creuar la línia d'arribada.

El gran protagonista de la segona jornada, però, fou José Antonio López (Andalucía-Cajasur), que provocà l'escapada del dia en el primer quilòmetre, a la qual se sumaren Sergio Herrero (Extremadura), Francisco Javier Iriarte (Burgos Monumental), Andoni Lafuente (Euskaltel-Euskadi) i l'holandès Roy Curvers (Skil-Shimano).

Els cinc escapats gaudiren del beneplàcit del gran grup, que no semblava disposat a haver de treballar i els deixà prendre distància, i amb només vint quilòmetres aconseguiren el màxim avantatge de l'etapa, que fou de 10 minuts.

Al quilòmetre 85, quan el pilot rodava per Llucmajor, es produí una caiguda massiva que provocà la retirada de quatre ciclistes, Amets Txurruca (Euskaltel-Euskadi), Laurens Ten Dam (Rabobank), Rodrigo García (Extremadura) i Michal Skvarka (PSK Whirpool).

A partir de la caiguda, el gran grup, comandat pel Gerolsteiner, el Rabobank i el Quickstep, equips amb bons velocistes, va augmentar el ritme i la diferència respecte als cinc escapats s'anà reduint progressivament, fins a deixar-la a la meitat al quilòmetre 100.

El pas pels dos ports puntuables de quarta categoria del dia, S'Espinagar i Son Tovell, als quals s'imposà López, marcaren el final de l'aventura del dia, ja que en el primer foren absorbits Lafuente i Herrero, i poc després del segon Iriarte i Curvers.

López no en tenia prou i va intentar la gesta d'arribar en solitari, però a vuit quilòmetres de Son Servera el gran grup, amb el Caisse d'Epargne al capdavant, va acabar amb la il·lusió de López.

L'australià Graeme Brown va demostrar la seva velocitat guanyant l'etapa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.