algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

2-1: S'ha acabat! Adéu al gran somni de la Copa!

Un gol de Granero en el minut 81 eliminà a un Mallorca que havia encarrilat l'eliminatòria amb dos gols

86312
L'expressió de Güiza és la de la decepció per l'ocasió perduda.
| MONSERRAT.

MALLORCA 2
GETAFE 1

MALLORCA: Lux (2), Héctor (1), Ramis (1), Nunes (1), Fernando Navarro (1), Pereyra (-), Varela (1), Jonás Gutiérrez (1), Ibagaza (1), Arango (1) i Güiza (1).

Basinas (0) substituí Pereyra, lesionat, en el minut 13, Borja Valero (1) suplí Jonás Gutiérrez en el minut 79 i Trejo (-) entrà per Varela en el minut 83.

GETAFE: Ustari (1), David Cortés (1), Mario Àlvarez (1), Cata Díaz (1), Licht (1), Granero (2), Casquero (1), De la Red (2), Gavilán (0), Albín (0) i Braulio (1).

Tena (1) substituí Mario Àlvarez en el minut 46. Mario Àlvarez, després de xocar cap contra cap amb Varela, hagué de ser traslladat a la Policlínina Miramar. Pablo Hernández (1) entrà per Gavilán en el minut 61i Manu Del Moral (1) suplí Licht en el minut 78.

ÀRBITRE: Iturralde González (1) del comitè basc. Amonestà Licht amb targeta groga en el minut 5, Cata Díaz en el minut 57, Varela en el minut 65 i Jonás Gutiérrez en el minut 71. Expulsà Granero en el minut 88 per una dura entrada sobre Fernando Navarro.

GOLS:

1-0: minut 7, Ibagaza, de penal.

2-0: minut 55, Arango, de cap, envia la pilota a Güiza que, després de controlar amb el pit, torna l'esfèric al veneçolà, que supera Ustari amb el cap.

2-1: minut 81, Granero treu falta, ningú no encerta a tocar l'esfèric, que entra dins la porteria de Lux.

INCIDÈNCIES: Un total de 19.157 espectadors presenciaren el partit a les grades. L'afició del Reial Mallorca, que començà el partit ben animada, es va anar refredant quan varen comprovar la superioritat del Getafe. Molts aficionats abandonaren el camp abans d'hora.

La crònica

S'ha acabat! Adéu a la il·lusió de la Copa! Eliminats! Quina llàstima! Quina pena! Quin desastre! El Mallorca tenia l'eliminatòria enllestida, sentenciada, guanyava dos a zero i just quedaven nou minuts per al final. Granero botà una falta, ningú no tocà la pilota i l'esfèric entrà a la porteria de Lux. Així acabava el somni de la Copa, la gran il·lusió de la temporada. Era l'esperança de l'afició, de Manzano i del president Grande. S'ha esvaït. El Getafe havia fet mèrits per classificar-se, havia disposat de clares oportunitats i havia convertit Lux en el millor home del Mallorca. El conjunt de Gregorio Manzano mostrà ahir la seva cara més fràgil, més dèbil. Defensivament, el Mallorca és un equip desfet i ofensivament l'equip no va fer tampoc un bon partit. Ben al contrari, va fer dos gols quasi de pura casualitat en dues de les escassísimes oportunitats de què disposà.

El partit no podia començar millor per al Reial Mallorca, ja que Iturralde González, a instàncies del set jutge de línia Roberto Díaz Pérez del Palomar, assenyalà penal per mans de Licht. No ho era. Ibagaza no fallà i el Mallorca igualà l'eliminatòria, malgrat que el migcampista argentí no pogué llançar pitjor el penal. Pérez del Palomar, jutge de línia Just complir-se el minut 10, Güiza no va saber aprofitar una gran passada d'Ibagaza i llançà la pilota fora.

La jugada més determinant i decisiva del partit no fou el penal, ni cap de les errades de Güiza davant la porteria rival, ni les magnífiques intervencions de Lux. La lesió de Pereyra, que hagué d'abandonar el camp i fou substituït per Basinas, marcà el partit. I de quina manera! El Getafe, amb mínim desavantatge en el marcador, no tardà a aconseguir el control del centre del camp. Casquero i De la Red manejaven el partit i el Getafe era molt superior. El Mallorca es mostrava insegur en defensa i abusava de la pilotada llarga com a arma ofensiva.

Precisament, en una d'aquestes accions aïllades, Güiza partí sol cap a la porteria madrilenya, però el seu xut -molt malament- fou aturat sense problemes per Ustari. Un minut després, Lux es lluïa en treure una magnífica mà i neutralitzar un xut de Braulio. Cinc minuts després, De la Red tocà la pilota a boca de canó, però l'esfèric sortí fora. El Getafe era ja molt millor, tenia el partit controlat i podia empatar en qualsevol moment. El conjunt de Manzano estava contra les cordes, perdia l'esfèric amb molta rapidesa i el Getafe n'acaparava la possessió.

La segona meitat començà amb el canvi de Tenia per Mario Àlvarez, que s'havia retirat lesionat a les acaballes del primer temps. El central dels madrilenys, que xocà amb Varela, hagué de ser traslladat a la policlínica Miramar, on quedà ingressat en observació. Just havien passat quatre minuts quan Granero botà un córner i De la Red, sol davant la porteria rival, no encertà a marcar de cap. El Mallorca jugava amb foc, però es cremà el Getafe. Arango aprofità una badada defensiva dels madrilenys per encarrilar l'eliminatòria amb un encertat cop de cap en complir-se el minut 55.

El Getafe, amb l'eliminatòria perduda, passà per uns moments de desconcert, però no tardà a recuperar el seu millor joc. Quin desastre! El Mallorca necessitava controlar l'esfèric, havia de menester tranquil·litat i possessió. Lux envià a córner un bot xut de Braulio i Ibagaza va treure sobre la línia un cop de cap de Granero amb Lux ja superat. Laudrup cercà gol i Manzano donà entrada a Borja per retenir la pilota. Granero, a nou minuts del final, va treure una falta, ningú no tocà la pilota i l'esfèric entrà dins la porteria de Lux. Una altra vegada! Una jugada a pilota aturada i gol encaixat. El somni de la Copa del Rei s'havia acabat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.